Θετικές αντιδράσεις προκαλεί στις ΕΠΣ η πρόταση Μαρινάκη για τη χρηματοδότησή τους

Print Friendly, PDF & Email

Αίσθηση στο χώρο των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχει προκαλέσει η πρόταση του προέδρου της Super League 1, Eυ. Μαρινάκη, για απευθείας χρηματοδότησή τους απο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στην επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκο, την περασμένη Παρασκευή, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Πρόθεσή μας είναι η ίδια η Super League 1 να επιχορηγεί απευθείας το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και τις (πληρούσες τους όρους του Νόμου) Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ώστε Ενώσεις και Σωματεία να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν και να μη λαμβάνουν «Ψίχουλα», τη στιγμή που «περίεργοι» τύποι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι «συνεργάτες» τους στις ΕΠΣ ανοίγουν επιχειρήσεις.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus η πρόταση Μαρινάκη συζητείται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ενώσεων, που δυσανασχετούν με την πολιτική της ΕΠΟ και ειδικότερα των “νεοταξιτών” κ.κ. Φιλιππούση, Δημητρίου και Τζαφέρη, οι όποιοι έφεραν προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2023 χωρίς να περιλαμβάνει την τακτική επιχορήγηση προς τις ΕΠΣ και χωρίς μια σειρά προβλέψεων για οικονομική ενίσχυση, που υπήρχαν μέχρι και τον προϋπολογισμό του 2022.

Επίσης δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες από την εν γένει αντιμετώπιση που έχουν, από κάποια  πρόσωπα -αιρετούς και acting στελέχη- της “νέας τάξης πραγμάτων”, που ανέλαβε τις τύχες της ΕΠΟ μετά τις εκλογές του Μαρτίου 2021.

Τέλος επειδή βλέπουν διαρκώς να συρρικνώνεται οι οικονομική βοήθεια της ΕΠΟ προς αυτές με διάφορους τρόπους.

Οι Ενώσεις αυτές, λοιπόν, που είναι δυσαρρεστημένες από την εικόνα της ομοσπονδίας τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο, εισπράττουν θετικά το συγκεκριμένο κομμάτι της επιστολής Μαρινάκη και περιμένουν να δουν αν και πώς μπορεί να υλοποιηθεί.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσουν στέλνοντας επιστολή και ζητώντας από τον Μαρινάκη την αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίον μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς τη μεσολάβηση της ΕΠΟ.

Πάντως ο πρέοδρος της Super League 1 κατά την απόψινη κλήρωση του πρωταθλήματος, αναμένεται να μιλήσει ξανά για το θέμα των σχέσεων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την ΕΠΟ θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και προτάγματα και δίνοντας το στίγμα του για το θ’ ακολουθήσει…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή