Θετική υπό προϋποθέσεις η κυβέρνηση για κόσμο στα γήπεδα – Νέα συνάντηση με SL1

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τους Μηνά Λυσάνδρου και Ηλία Πουρσανίδη για το θέμα της παρουσίας κόσμου στα πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League 1.

Ο πρόεδρος της SL1 και ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ, ανέλυσαν την πρόταση της λίγκας για κόσμο στα γήπεδα με συγκεκριμένο ποσοστό. Η κυβερνητική πλευρά δείχνει θετική υπό προϋποθέσεις στο να ανοίξει τις θύρες για περιορισμένο αριθμό φιλάθλων, ωστόσο επιφυλάχθηκε εν όψει της νέας συνάντησης που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα με την παρουσία και των υγειονομικών επιτροπών.

Κατόπιν τούτων, τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα αρχίσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη ΓΓΑ:

Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο.

Η πορεία βήμα βήμα προς την κανονικότητα (ατομικές προπονήσεις, ομαδικές προπονήσεις, διεξαγωγή αγώνων) με ασφάλεια και πιστή τήρηση των όσων συστήνουν οι ειδικοί μέσω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που αιτήθηκαν ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν με λεπτομέρειες την πρόταση της Λίγκας για εξέταση του ενδεχομένου παρουσίας ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα, στην εξέλιξη της διεξαγωγής των play off και play out του πρωταθλήματος.

Θα ακολουθήσει και νέα τριμερής συνάντηση (Υφυπουργός, SL 1 και Υγειονομικές Επιτροπές) την προσεχή εβδομάδα, με την αξιολόγηση των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας της επανέναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά και η πρόταση της Λίγκας για παρουσία ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.

Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή