Τί υποσχέθηκε και δεν έκανε ο Μαρινάκης ως πρόεδρος της Super League

Print Friendly, PDF & Email

Δεν είναι τα επεισόδια που γίνονται συνήθως σε αγώνες του Ολυμπιακού και πλέον τιμωρούνται όλοι. Δεν είναι ούτε καν η αποχή των διαιτητών με την αγωνιστική που αναβλήθηκε. Μια αποχή των διαιτητών της οποίας αφορμή στάθηκε πάλι αγώνας του Ολυμπιακού με τις απειλές στον Παπαπέτρου.

Και βέβαια για μια ακόμα φορά την πλήρωσαν όλοι, γιατί δεν είπαν οι Έλληνες διαιτητές, δεν σφυρίζουμε μόνο αγώνες του Ολυμπιακού γιατί κινδυνεύουμε, φέρτε τον Γκεστράνιους να τους σφυρίζει που είχε πνίξει δυο πέναλτι μαρς (https://www.youtube.com/watch?v=Vz923N7x0Ig&t=3s). Αναβλήθηκε όλη η αγωνιστική.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης να σας θυμίσω ότι ανέλαβε την προεδρία της Super League με την εξής δέσμευση:

Να κάνει πραγματικότητα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών αγώνων της Σούπερ Λίγκας. Όχι μόνο δεν το έκανε κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε, αλλά «ξέχασε» να το αναφέρει ακόμα και στην επιστολή παραίτησης του!

Σε μια επιστολή που παρ’ όλα αυτά, καταλήγει ότι ο λόγος κάποιων στο συμβούλιο δεν συνάδει με τις πράξεις του!! Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει…

Αντ’ αυτού αντιμετώπισε της άλλες ΠΑΕ σε ρόλο ζητιάνου, με μικροποσά που παίρνει από την ΕΠΟ, το Στοίχημα και την χορηγία της Super League, που αυτή ήταν όντως μια πετυχημένη κίνηση, αφού τα χρήματα από κει, ουσιαστικά κατέληγαν στην τσέπη του περαστικού Κλάτενμπεργκ.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν συγκρίνεται με την κεντρική διαχείριση, γιατί αν η λίγκα πουλάει ενιαία, όλα τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, το big 4, μπαίνει ως εγγυητής σοβαρών εσόδων της Κηφισιάς, του Βόλου και όποιας άλλης ομάδας έχει λιγοστούς φιλάθλους.

Με τους τηλεοπτικούς παρόχους, αφού πληρώσουν αδρά τις ομάδες του Big 4, να προσπαθούν να πάρουν κοψωχρονιά το προϊόν των μικρών ΠΑΕ, γιατί μόνες τους δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν.

Όμως με την κεντρική διαχείριση, δεν σώζονται μόνο οι μικρές ΠΑΕ, αλλά σώζεται και ο απλός έλληνας φίλαθλος, ο οποίος δεν θα πρέπει να πληρώνει τα δύο συνδρομητικά κανάλια για να βλέπει, αλλού την ΑΕΚ, αλλού τον ΠΑΟΚ και αν συνεχιστεί έτσι, σε λίγο καιρό αλλού τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Γιατί δεν είναι μόνο οι εντός έδρας αγώνες που δίνει η εκάστοτε ομάδα η οποίοι καλύπτονται από μια πλατφόρμα, είναι και οι εκτός. Εκεί που αντικειμενικά ο απλός φίλαθλος είναι πιο δύσκολο να παρευρεθεί και θα θέλει να τον καλύπτει το κανάλι που πληρώνει σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες και όχι στους μισούς.

Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την προσπάθεια του Πανουργιά της Λαμίας, ο οποίος είχε συνεννοηθεί με όλες τις θεωρητικά «μικρές» ΠΑΕ, να αναλάβει την προεδρία της Σούπερ Λιγκ για να τρέξει την κεντρική διαχείριση.

Όταν όμως συγκρούονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Έτσι ο Μαρινάκης για να κάνει το σόου του στην ΕΠΟ, καθώς ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις, τελευταία στιγμή προσπέρασε τον Πανουργιά στην κούρσα για την προεδρία.

Με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λαμίας να διαπιστώνει ότι πιο εύκολα παίρνεις τον δήμο παρά την προεδρία της σούπερ λιγκ.

Όσο αφορά την επαγγελματική διαιτησία; Εδώ πραγματικά αναρωτιέσαι. Δηλαδή αν ο Παπαπέτρου ήταν επαγγελματίας, δεν φοβόταν να βγει από το σπίτι του μετά από αυτά τα απειλητικά τηλεφωνήματα; Ή μήπως επειδή φοβάται, σημαίνει ότι είναι ερασιτέχνης διαιτητής και όχι επαγγελματίας; Ή μήπως αυτοί που τον πήραν και τον απείλησαν, αν ήταν επαγγελματίας δεν θα τον παίρνανε;

Είναι μόνο για γέλια οι εξαγγελίες περί επαγγελματικής διαιτησίας. Την ώρα που οι διαιτητές σε αγώνες κυρίως του Ολυμπιακού, αλλά όχι μόνο, δεν αισθάνονται σίγουροι για την σωματική τους ακεραιότητα, είναι ανεδαφικό να μιλάμε και για επαγγελματίες διαιτητές, αλλά αυτά μάλλον για κάποιους είναι ψιλά γράμματα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή