Το παρασκήνιο της παράνομης συμμετοχής της Μυκόνου στο Κύπελλο, ο ρόλος της ΕΠΣ Κυκλάδων και αυτοί που εκθέτουν τον Μπαλτάκο

Ο Κ. Νίκας, στο κέντρο, κατά την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας . Αριστερά ο Α. Δανιήλ.
Print Friendly, PDF & Email

Όταν την περασμένη εβδομάδα, η ΕΠΟ έκανε την κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου κάποια ΜΜΕ εστίασαν στη συμμετοχή της Μυκόνου, η οποία μπήκε στην κλήρωση χωρίς να είναι Κυπελλούχος της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως προβλέπει η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Τι είχε συμβεί; Το SoccerPlus αποκαλύπτει το παρασκήνιο άλλης μιας υπόθεσης που εκθέτει την acting ΕΠΟ:

H EΠΣ Κυκλάδων δεν έχει ανακηρύξει κυπελλούχο για τη σεζόν 2021 – 2022, αφού οι αγώνες δεν έχουν ολοκληρωθεί!

Και όχι μόνο αυτό: Η Μύκονος αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική και δεν πήρε μέρος στο τοπικό Κύπελλο!

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΠΣ Κυκλάδων από τις 28/7 “το Σαββατοκύριακο 17/18-09-2022 θα διεξαχθεί ο Ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ και το Σαββατοκύριακο 24/25-09-2022 ο Τελικός Κυπέλλου Κυκλάδων μεταξύ του νικητή του ζευγαριού του Ημιτελικού και του ΑΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ.”

Eπομένως ήταν γνωστό ότι η Μύκονος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, η ΕΠΣ Κυκλάδων φέρεται να ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΟ ότι στο Κύπελλο Ελλάδος θ’ αγωνιστεί… η Μύκονος, επειδή οι τρεις ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση ρωτήθηκαν κι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν (σ.σ. σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής η προκήρυξη της ΕΠΟ προβλέπει πρόστιμο 300 ευρώ – Επιβλήθηκε το πρόστιμο στις τρεις ομάδες που φέρονται να αρνήθηκαν να πάρουν μέρος;).

Η παρανομία πέρασε από τον πρόεδρο την επιτροπής διοργανώσεων Α. Δανιήλ και τον πρόεδρο της υποεπιτροπής Κυπέλλου, Κ. Νίκα, ο οποίος απέδειξε γιατί επί της προεδρίας του “το Κύπελλο έχει φτάσει τόσο ψηλά σαν διοργάνωση” όπως πρόσφατα έχει δηλώσει στο SoccerPlus.

Οι κ.κ. Δανιήλ και Νίκας ήταν ενήμεροι για το έγγραφο της ΕΠΣ Κυκλάδων κι  αν ναι, ποιες ενέργειες έκαναν; Eμείς γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο είχε ενημερωθεί…

Η επισήμανση από τα ΜΜΕ ευαισθητοποίησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που θέλησε να βάλει στοπ στην παρωδία, που εκθέτει την ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ παραδέχθηκε την αβελτηρία της, βγάζει τη Μύκονο που μπήκε από το παράθυρο, εκτός Κυπέλλου, θα επαναλάβει την κλήρωση και θ’ αναζητήσει ευθύνες, μέσω “εσωτερικής διεξοδικής διερεύνησης” τ’ αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε, χωρίς να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταλήξει σε αποτέλεσμα (το mail του acting στους δύο διευθυντές και οι φωνές που ακούστηκαν είναι για το θεαθήναι).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

“Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ.”

Διαβάστε ακόμα: 

Nίκας: “Εγώ έφτασα το Κύπελλο να είναι τόσο ψήλα σαν διοργάνωση και την ΕΠΣ Βοιωτίας – Ας δουν τον καπνό μου”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή