Τσίκινης: Αν δεν αλλάξει η στάση της UEFA θα δυσκολευτούμε να φέρουμε ξένους VAR – Κάποιοι δεν έρχοναι για να μην τσαλακωθούν!

Print Friendly, PDF & Email

Mιλώντας για τα ανοιχτά θέματα της διαιτησίας, στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, Ηρακλής Τσίκινης, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για το σχέδιο “Έλληνες διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο, αλλοδαποί στο VAR”: Είναι κάτι που εφαρμόζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα το οποίο παρακολουθώ επειδή σχολιάζω τις επίμαχες φάσεις σε τηλεοπτικό κανάλι. Ο ρόλος του VAR είναι πολύ κρίσιμος επειδή αυτός επανεξετάζει τις σημαντικές αποφάσεις του διαιτητή. Ωστόσο αν δεν αλλάξει η απόφαση της UEFA θα δυσκολευτούμε, όχι μόνο για ξένους διαιτητές αλλά και για να φέρουμε ξένους VAR.

Για την επαγγελματική διαιτησία: Δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται προετοιμασία. Επειδή μιλάω με διαιτητές μου λένε ότι θα πρέπει να λυθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική τους κατάσταση, ώστε να να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις εργασίες τους. Υπάρχει προβληματισμός…

Για την τοξικότητα που υπάρχει στο πρωτάθλημα με επίκεντρο τη διαιτησία: Στην Κύπρο δεν γίνονται αυτά που γίνονται εδώ με τους ξένους διαιτητές (απειλές, επιθέσεις κλπ). Ξένοι διαιτητές δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να μην τσαλακωθούν. Με το κλίμα που υπήρχε πέρυσι ούτε οι Έλληνες θα ήθελαν να παίξουν σε κάποιους αγώνες.

Διαβάστε ακόμα:

UEFA σε ΕΠΟ: Τέλος η υποστήριξή μας για την αποστολή ελίτ και Α’ κατηγορίας διαιτητών στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή