Βασάρας: Η UEFA μου λέει να ασχοληθώ με την ελληνική διαιτησία – Στην Ελλάδα φοβάσαι για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου

Ο Κύρος Βασσάρας
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και επί εννέα συναπτά έτη επικεφαλής της διαιτησίας στη Ρουμανία, Κ. Βασάρας, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι κάθε χρόνο η UEFA τον προτρέπει να ασχοληθεί με τη διαιτησία στην Ελλάδα, στην οποία, όμως, επικρατούν συνθήκες φόβου.

Ειδικότερα, δήλωσε: “Κάθε χρόνο από την ΟΥΕΦΑ έχω παρότρυνση να ασχοληθώ με την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν όμως οι συνθήκες στην Ελλάδα να παράγεις έργο και να μη φοβάσαι για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε: «Είδα το Γαλλία -Ελλάδα από το κινητό μου τηλέφωνο γιατί έβλεπα και τον αγώνα της Ρουμανίας (είναι αρχιδιαιτητής εδώ και 9 χρόνια στη γειτονική χώρα). Προκρίθηκε η Ρουμανία στα τελικά και έβλεπα και την προσπάθεια από τα ελληνόπουλα. Εύχομαι στο μπαράζ με το Καζακστάν να περάσει η Ελλάδα στα τελικά του πανευρωπαϊκού. Έχει νέα παιδιά, με πείσμα και πάθος. Οι ελληνικές ομάδες έχουν περάσει στις επόμενες διοργανώσεις και είναι θετικό. Συνεχίζει όμως να υπάρχει τοξικότητα που δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως την Εθνική.

Μαραζώνει η ελληνική διαιτησία. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έρχονται ξένοι διαιτητές. Η άλλη χώρα είναι η Σαουδική Αραβία. Πολύ φοβάμαι ότι τα νέα παιδιά δεν θα κατευθύνονται στη διαιτησία αν δεν υπάρχει μια βάση. Υπάρχει ακόμα ο κύκλος της βίας προς τους διαιτητές που δεν κλείνει. Αυτά πρέπει να προβληματίσουν όλους πριν είναι πολύ αργά».

Πηγή: Ελευθερία της Λάρισας

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή