Βασιλακόπουλος: “Αντισυνταγματική και αρνητική η στάση του κ. Αυγενάκη κατά των αιρετών Αθλητικών Ομοσπονδιών”

Print Friendly, PDF & Email

Με δήλωσή του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και νυν πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής αυτής, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κάνει λόγο για «σαφώς αντισυνταγματική και αρνητική στάση του κ. Αυγενάκη κατά των αιρετών Αθλητικών Ομοσπονδιών».

Ο Βασιλακόπουλος κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού για τη ρύθμιση του άρθρου 44 που αποτελεί προσθήκη στο άρθρ9ο 52 Β΄ του ν.2725/1999 και εισάγει τον Επιτόπιο έλεγχο των αθλητικών φορέων. Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο «προσθέτει έναν προφανώς αχρείαστο διαδικαστικό έλεγχο, μη αρκούμενος στα όσα ρητά ορίζονται στο τροποποιούμενο άρθρο 52 του ως άνω νόμου και τις αρμοδιότητες που έχει το Ελεγκτικό Συμβούλιο, οι ορκωτοί λογιστές και φυσικά η Γενική Συνέλευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας».

Αναλυτικά, η σχετική δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου:

«Η σαφώς αντισυνταγματική και αρνητική στάση του κ. Αυγενάκη κατά των αιρετών Αθλητικών Ομοσπονδιών, που έχει εκδηλωθεί με τις αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές, ανεμάρτιστες και παράνομες τροποποιήσεις του ν. 2725/1999, με την καταπάτηση της διεθνώς κατοχυρωμένης αυτονομίας και ανεξαρτησίας τους, την καταστρατήγηση των εγκεκριμένων από τα ελληνικά δικαστήρια και από τις διεθνείς Ομοσπονδίες καταστατικών τους, με την επιβολή αυθαίρετα εκλογικών διαδικασιών σε βάρος της αυθεντικότητας της βούλησης του εκλογικού σώματος, επεκτείνεται ανεπίτρεπτα και με τάση ολοκληρωτισμού για τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα μέλη των Δ.Σ. αυτών ρύθμιση επιχειρώντας επικοινωνιακά να υποβαθμίσει το κύρος τους στην κοινή γνώμη.

Με τη ρύθμιση του άρθρου 44 που αποτελεί προσθήκη στο άρθρ9ο 52 Β΄ του ν.2725/1999 εισάγει τον Επιτόπιο έλεγχο των αθλητικών φορέων προσθέτοντας ένα και προφανώς αχρείαστο διαδικαστικό έλεγχο, μη αρκούμενος στα όσα ρητά ορίζονται στο τροποποιούμενο άρθρο 52 του ως άνω νόμου και τις αρμοδιότητες που έχει το Ελεγκτικό Συμβούλιο, οι ορκωτοί λογιστές και φυσικά η Γενική Συνέλευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση αποδεικνύεται η έντονη αντίθεσή του στον κορυφαίο αιρετό διοικητικό θεσμό του αθλητικού κινήματος και διεθνώς αναγνωρισμένο, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία, αλλά και ο κύριος στόχος του να τις καθυποτάξει σε ένα ασφυκτικό έλεγχο, που δεν έχουν όμως την οποιαδήποτε σχέση με τις αρχές και αξίες του αθλητισμού.

Η σαφώς αντισυνταγματική και ολοκληρωτικού χαρακτήρα αυτή νομοθετική επέμβαση αποτελεί προσβολή κατά του αθλητικού κινήματος δεν έχει προηγούμενο ούτε σε αλήστου μνήμης καθεστώτα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή