“Βόμβα” Αυγενάκη: “Ο Κλάτενμπεργκ δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του”! (video)

Print Friendly, PDF & Email

Απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του δέχεται ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όπως είπε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στον Χρήστο Παπαθεοφάνους και στο new-economy.gr.

Πλέον η ΕΠΟ οφείλει να ερευνήσει την καταγγελία και να προβεί σε όλες τις δέουσες από τους κανονισμούς της ενέργειες, προκειμένου να θωρακίσει την εύρυθμη λειτουργία της διαιτησίας από όσους μετέρχονται αθέμιτων μέσων με στόχο να την επηρεάσουν.

Αναλυτικά:

-Το λάθος που έκανε στις εκλογές της Ε.Π.Ο.:

«Δεν έπρεπε να δείξω καλή διάθεση κάνοντας ένα βήμα πίσω με συνέπεια να μην εφαρμοστεί ο τρόπος εκλογών όπως στα άλλα αθλήματα. Κάποιοι το παράφρασαν ή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να βοηθήσουν για να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά. Δεν ξέρω πόσες φορές με είχαν ανασχηματίσει διάφορα Μ.Μ.Ε που κατευθύνονται από συγκεκριμένες διοικήσεις ομάδων. Τελικά κουμάντο στη χώρα και στην κυβέρνηση κάνει ο Πρωθυπουργός και όχι τα Μ.Μ.Ε.»

-Η ευθύνη που πρέπει να πάρουν οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η ολιστική μελέτη θα εφαρμοστεί είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Αν δεν θέλουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να το πουν δημόσια διότι υπέγραψαν και έχουν μέρος της ευθύνης. Για λογαριασμό της Πολιτείας υπέγραψε ο Πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος σέβεται και τιμά την υπογραφή του.»

-Για τους ξένους διαιτητές στους κρίσιμους αγώνες της Σούπερ Λίγκας:

«Είναι υποτιμητικό για την ελληνική διαιτησία να διευθύνουν αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας ξένοι διαιτητές. Με τον κύριο Κλάτενμπεργκ (αρχιδιαιτητής) ο οποίος δεν είναι οπαδός του να υπάρχουν μονάχα ξένοι διαιτητές, έχουμε στόχο να δημιουργηθεί φυτώριο επαγγελματιών Ελλήνων διαιτητών για να μπορούν σιγά σιγά να πάρουν τη σκυτάλη. Δεν είναι άχρηστοι όλοι οι Έλληνες διαιτητές. Έχουμε ικανότατους διαιτητές που μέσα σε όλο αυτό το ομιχλώδες τοπίο που έχει δημιουργηθεί είτε υποτιμάται η ικανότητά τους και ο ρόλος τους, είτε φοβούνται.

Ο κύριος Κλάτενμπεργκ μου εμπιστεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του 

-Η γνώμη του για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:

«Το αυτοδιοίκητο έχει παρεξηγηθεί. Δεν είναι καπετανάτο ούτε ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στην Ελλάδα. Έκανε μια κίνηση ο Πρωθυπουργός που τον τιμά, να δώσει μια ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά υπογράφοντας κοινό πλαίσιο συνεργασίας με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Κάποιοι δεν το υπηρετούν. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν. Εδώ και 4 μήνες δεν έχουν περάσει οι βελτιώσεις που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. Κάποιοι προσπαθούν να μας δουλέψουν. Δεν δουλευόμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση.» 

Για τις μυστικές μετρήσεις που κάνει:

«Με έρευνες που κάνουμε για να παρακολουθούμε την πορεία του έργου μας τις οποίες δεν έχουμε δημοσιοποιήσει γιατί δεν μας ενδιαφέρει να επιβεβαιώνουμε τη δουλειά μας μέσω των μετρήσεων. Το επιβεβαιώνει η κοινωνία και η αθλητική οικογένεια. Είχε ανάγκη από μεταρρυθμίσεις. Όπου περπατήσω λένε καλά λόγια για το μητρώο των αθλητικών σωματείων παρότι στην αρχή υπήρξαν αντιδράσεις.» 

Για το μητρώο των αθλητικών σωματείων:

«Βεβαίως από την πλευρά μας υπήρξαν υπερβολές στη πρώτη διαδικασία σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που είχαμε. Επιβραβεύεται και οικονομικά ο καλύτερος και ο πιο εναρμονισμένος με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος που υπηρετεί, πράγματα που θεωρούσαμε αυτονόητα και δεν γινόντουσαν γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να σπάσουν αυγά, τους απέτρεπε το πολιτικό κόστος που πιθανότατα να έβλεπαν ή πιθανώς είχαν βολευτεί με τους ισόβιους διοικούντες των ομοσπονδιών.» 

Για την καταγγελία που έκανε στις 29-6-2020 στη βουλή ότι κάποιοι σύμβουλοι της ΕΠΟ τορπιλίζουν την υποψηφιότητα του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ για το 2022 ή το 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο;

«Είχαμε φτάσει στο τελικό στάδιο με φάκελο που είχε δουλευτεί από στελέχη του Υπουργείου και τοπικά στελέχη του Ηρακλείου με μηδέν κόστος. Το λέω γιατί κάποιοι είχαν μείνει σε άλλες εποχές, με άλλους υπουργούς και έλεγαν ότι θέλουμε να φάμε λεφτά. Όταν φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο που ήταν να επιλέξει η ΟΥΕΦΑ Ηράκλειο ή Τίρανα, κάποια μέλη της διοίκησης της Ε.Π.Ο. καθοδηγούμενα και χωρίς προσωπικότητα πήραν την απόφαση να αποσύρουν την υποψηφιότητα, χαρίζοντας τη διοργάνωση στην Αλβανία. Είναι ντροπή. Φοβήθηκαν μήπως το πιστωθούν η Κυβέρνηση και ο Αυγενάκης;»

Για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2030 μαζί με Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία:

«Είχε ενδιαφέρον, αλλά δεν προχώρησε διότι δεν υπήρξε παραπέρα πρωτοβουλία από τις άλλες χώρες που ήταν διεκδικήτριες.»

Για το ενδεχόμενο να πουν ότι ενίσχυσε υπερβολικά τον αθλητισμό της Κρήτης:

«Δεν με απασχολεί αυτού του είδους η κριτική. Επιδιώκουμε να καλύψουμε κενά πολλών ετών. Για 17 χρόνια (πλην την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων) υπήρχε αδιαφορία στις αθλητικές υποδομές από τους διοικούντες για την Κρήτη. Να με κρίνουν για το αποτέλεσμά μου και όχι για τις προθέσεις μου»

Το χειρισμό της Πολιτείας στο θέμα των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Γάγγραινα του αθλητισμού. Δεν το έχει χειριστεί σωστά. Μάλιστα τη Σύμβαση Macolin οι προηγούμενοι Υπουργοί την είχαν για 5 χρόνια στα συρτάρια τους γιατί φοβήθηκαν να σπάσουν αυγά και να συγκρουστούν με όλους τους μηχανισμούς των στημένων αγώνων. Εμείς φτιάξαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Όσοι νομίζουν ότι χειραγωγημένοι αγώνες υπάρχουν μόνο στην πρώτη κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι βαθιά γελασμένοι. Υπάρχουν και σε μαθητικούς αγώνες για να πάρουν μόρια, σε ερασιτεχνικούς και σε άλλα αγωνίσματα. Είμαστε μια από τις 3 χώρες που έχει δώσει βάρος σε αυτό το καυτό… θέμα. Το λένε εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. 

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφους:

«Κάνω διαχωρισμό. Από τη μία υπάρχει ο δημοσιογράφος  που κρίνει, κρατάει στοιχεία και ημερομηνίες, ενώ από την άλλη ο δημοσιογράφος που εκτελεί εντολές γιατί θέλει να ικανοποιήσει το αφεντικό του. Αυτός χάνει, όχι εγώ.»  

Με το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που ξέσπασε το 2020:

«Προσπάθησαν να χτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη. Καλοδεχούμενη η κριτική. Κανένα πρόβλημα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και ήρεμη.»

Για τον Ηρακλή:

«Βοηθήθηκε τα μέγιστα από την ελληνική κυβέρνηση και έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια.»

Για τα χρέη συλλόγων σε ποδοσφαιριστές:

«Περάσαμε διατάξεις που ωφελούν τους ερασιτέχνες αθλητές. Τα λεφτά που θα πάρουν τα σωματεία από το στοίχημα θα πάνε σε υποδομές και ανάπτυξη. Δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές διότι θα χάσει το νόημά του.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή