Βρούτσης για γνωστό παρουσιαστή: «Ήρθε στο υπουργείο με μπράβους και κλωτσούσε πόρτες»

Πηγή: Youtube
Print Friendly, PDF & Email

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Documento», ο πρώην υπουργός Εργασίας κάνει λόγο για ένα άτομο που πήγε στο υπουργείο «με μπράβους», «απειλούσε γενικούς γραμματείς» και «κλωτσούσε πόρτες», ζητώντας τα χρήματα που «έχασε» από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Ο κ. Βρούτσης δεν κατονομάζει το συγκεκριμένο άτομο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τις δηλώσεις αναφέρεται στον Μένιο Φουρθιώτη και τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento».

Επίσης, καλεί τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσουν «τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”».

Παράλληλα στο υστερόγραφο θέτει το ερώτημα αν «σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη».

Τι δήλωσε ο Βρούτσης

Στις δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρεται σε τροπολογία που είχε καταθέσει ως υπουργός Εργασίας, προκειμένου να κλείσει ένα «παραθυράκι» που υπήρχε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο φέρεται να εκμεταλλεύτηκε το άτομο στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέχεια, που πήγε στο υπουργείο και ζητούσε να πληρωθεί χρήματα που έχασε.

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», δήλωσε.

«Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε», είπε στο Documento.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», είπε ακόμη.

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι άλλαξε ο νομος και μπήκε πλαφόν 6.500 ευρώ «κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τη θέση του υπουργού, απάντησε: «Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ» και πρόσθεσε ότι το θέμα τον εξόργισε και του προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. «Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν- Εργασία, εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις.

Την ίδια ώρα ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento. Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη. Ο κ Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό «μάνατζερ».

ΥΣ. Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;».

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή