Υπερέβη τα εσκαμμένα η Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσηςτης ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Είναι αλήθεια ότι σε πρώτη ανάγνωση τα 13 έγγραφα / πιστοποιητικά που ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης να κατατεθούν από όποιον θέλει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ, προκειμένου να “θεωρηθεί επιτυχής ο έλεγχος ακεραιότητας” κάνουν “φύλλο και φτερό” τους υποψηφίους ζητώντας πράγματα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ζητηθεί.

Με μια δεύτερη ανάγνωσή, όμως, και σε αντιπαραβολή με ότι προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και ο αθλητικός νόμος, η Επιτροπή, στην πρώτη της εμφάνιση, υπερέβην τα εσκαμμένα, ζητώντας πιστοποιητικά που δεν προβλέπονται.

Για παράδειγμα, που προβλέπεται, ότι κάποιος που θέλει να θέσει υποψηφιότητα, δεν θα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τον έλεγχο ακεραιότητας και επομένως, όπως συνάγεται, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος, εφόσον έχει “εκκρεμείς διαδικασίες” στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ ή εκκρεμότητες σε κάθε βαθμό της ποινικής δικαιοσύνης;

To καταστατικό και ο νόμος αναφέρουν ρητά τα κωλύματα των υποψηφίων και σε αυτά, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση των κακουργημάτων στα οποία περιλαμβάνεται και το κλητήριο θέσπισμα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη καταδικαστικής απόφασης.

Είναι, επομένως, φανερό, ότι η εν λόγω Επιτροπή άνοιξε τη βεντάλια ζητώντας πιστοποιητικά η έλλειψη των οποίων δεν αποτελεί ικανή συνθήκη για τον αποκλεισμό υποψηφίων.

Δηλαδή, οι Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης για τους οποίους διενεργείται έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας, αν ήθελαν να είναι υποψήφιοι δεν θα μπορούσαν, ενώ δεν υπάρχει εναντίον τους καταδικαστική απόφαση;

Θα μπορούσε η επιτροπή να κατηγορηθεί ακόμα και για “φωτογραφικά πιστοποιητικά”.

Το θέμα δεν θα πάρει έκταση επειδή όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μόνο μια υποψηφιότητα.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή