“Υπό την κηδεμονία της κυβέρνησης η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λόγω σκανδάλων και πελατειακών σχέσεων με τις Ενώσεις”!

Print Friendly, PDF & Email

“Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα τεθεί υπό κηδεμονία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (RFEF).

Η εν λόγω ομοσπονδία βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για διαφθορά, απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σκάνδαλο του φιλιού που έδωσε ο πρώην πρόεδρός της, Λουίς Ρουμπιάλεε, στη διεθνή Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού (CSD) τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι «η ισπανική κυβέρνηση έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κρίση της RFEF και η ομοσπονδία να ανανεωθεί μέσα σε ένα κλίμα σταθερότητας.

Επιπλέον, αυτή η επιτροπή κηδεμονίας θα επιληφθεί των άμεσων θεμάτων, όπως η προετοιμασία των εθνικών ομάδων για το Euro 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και η διενέργεια εκλογών μετά το πέρας Ολυμπιακών.

Η απόφαση για την κηδεμονία ελήφθη επειδή και ο νυν υπηρεσιακός πρόεδρος της ομοσπονδίας, που ετοιμαζόταν να θέσει υποψηφιότητα για θέση του προέδρου στις προσεχείς εκλογές, ο Πέδρο Ρότσα, ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για «πολύ σοβαρά λάθη και για αποφάσεις που ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του».

Στόχος της επιτροπής θα είναι να ξεριζώσει το «πελατειακό σύστημα» που έχουν δημιουργήσει οι πρόεδροι των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων και κάθε φορά ψηφίζουν τους «δικούς τους» ανθρώπους στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας.

Μπλεγμένα είναι τα πράγματα ως προς την αντίδραση των FIFA και UEFA μπροστά στις εξελίξεις αυτές. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει με καλό μάτι την παρέμβαση αυτή. Μάλιστα την είχε ενθαρρύνει, σε επαφές που είχε με τον πρόεδρο του CSD, Χοσέ Μανουέλ ΟυρίμπεΞ, ο Σουηδός γενικός γραμματέας της FIFA, Ματίας Γκράφστρεμ. τελευταίος μάλιστα είχε φέρει ως παράδειγμα την Ιταλία το 2006, όταν η κυβέρνηση επενέβη στο ποδόσφαιρο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες σκανδάλου Calciopoli και εκείνου των παράνομων στοιχημάτων.

Η UEFA όμως, που εμμένει πάντα στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έχει ήδη προειδοποιήσει για συνέπειες που θα έχει μια ανοιχτή και ξεκάθαρη παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης στην RFEF.

Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς απειλείται η συμμετοχή των Ισπανών στο Euro 2024 και των συλλόγων τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.”

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή