Υπόθεση ΑΕΚ στη Δεοντολογίας: Καμία αναφορά από τους μάρτυρες για απειλές στις εκλογές των ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας

Print Friendly, PDF & Email

Οι εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας τον Φεβρουάριο του 2017 και οι εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούνιο του 2018, βρέθηκαν τη Δευτέρα (14/6) στο “μικροσκόπιο” της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση με τις φερόμενες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ σε αρχαιρεσίες ομοσπονδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ερευνητής της υπόθεσης, Ανδρέας Αθανασίου έχει εισηγηθεί αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ τον αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαϊας Κώστα Ντάσιο και τον πρόεδρος Ένωσης Σάλας, Αλ. Αυλωνίτη, για αθέμιτη εμπλοκή σε εκλογές Ενώσεων.

Από τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (14/6) δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχεία για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Παναγιώτης Κυριτόπουλος για τις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας: «Ήμουν υποψήφιος με τον Μπαλαφούτη. Ήμασταν αντίπαλοι με τον Δανιήλ. Γίνανε εκλογές ήσυχες. Δεν άκουσα, ούτε αντιλήφθηκα ότι έγινε κάτι στις εκλογές. Τον Γιάννη Παπαδόπουλο δεν τον είδα, ούτε τον ξέρω, ούτε με έχει ενοχλήσει ποτέ. Δεν άκουσα ότι ήταν εκεί. Ποτέ κανείς δεν με έχει απειλήσει. Το κλίμα δεν ξέφυγε. Εμείς χάσαμε και στο τέλος δίναμε και συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Ούτε ο Μπαλαφούτης μου μετέφερε κάτι.

Του βγάζω και το καπέλο του Δανιήλ για τη διοίκησή του. Και θα τον ψηφίσω κιόλας! Φτιάξανε και το Ενωσιακό γήπεδο και τώρα φτιάχνουν και τα Προσφυγικά. Ήμασταν αντίπαλοι, αλλά τώρα θα τους ψηφίσω. Τώρα τι λέει ο Μπαλαφούτης, δεν ξέρω…».

Ο Νίκος Παπαστεφανάτος κατέθεσε επίσης για τις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας: «Ήμουν υποψήφιος με τον Μπαλαφούτη στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας. Δεν διαπίστωσα τίποτα. Δεν έχω δεχτεί απειλές. Ούτε ο Μπαλαφούτης μου είπε κάτι. Δεν ξέφυγε τίποτα και κανείς πέρα από τα όρια της ευπρέπειας. Προσωπικά δεν είδα μπράβους στην αίθουσα. Η νίκη της αντίπαλης παράταξης ήταν καθαρή και δώσαμε και συγχαρητήρια. Χάσαμε, δεχτήκαμε την ήττα μας και φύγαμε».

Ακολούθησε ο μάρτυρας Ανδρέας Σταθόπουλος επίσης για την ΕΠΣ Αχαΐας: «Ήμουν υποψήφιος με τον Μπαλαφούτη στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας. Προσωπικά δεν δέχτηκα καμία απειλή. Και με όσους μίλησα, δεν άκουσα από κανέναν κάτι τέτοιο. Ούτε μου μετέφερε κάτι ο Μπαλαφούτης. Οι εκλογές έγιναν στα πλαίσια της ευπρέπειας. Και η παράταξη Δανιήλ όταν κέρδισε πανηγυρίσανε με τρόπο αξιοπρεπή. Δεν διαπίστωσα κάτι μεμπτό. Αν υπήρχαν μπράβοι εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου».

Για τις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τον Ιούνιο του 2018, κατέθεσε αρχικά ο τότε υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Λαγούδης, που είχε ηττηθεί από το νυν πρόεδρο Τάκη Παπαχρήστο.

«Μέσα στην αίθουσα των εκλογών υπήρχαν κάποια στοιχεία άγνωστης προέλευσης. Ο Παπαδόπουλος, ο Δανιήλ και ο Ντάσιος ήταν εκεί σε όλη την διαδικασία. Τους αναγνώρισα. Δεν έγινε κάτι όμως τη μέρα των εκλογών. Απλά ήταν εκεί. Προσωπικά δεν έχω αντίληψη για απειλές. Κάποια μέλη μας, μας είπαν ότι προσεγγίστηκαν κάποιες ομάδες. Πέρασαν τρία χρόνια, δεν θυμάμαι ποια άτομα και ποια σωματεία», ανέφερε ο Λαγούδης.

Γρηγορίου (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Γνωρίζετε αν ο Δανιήλ είναι από την Αιτωλοακαρνανία;

-Ναι, το γνωρίζω, είναι από το Τρίκορφο.

Ρίζου (δικηγόρος Μελισσανίδη): Ήταν παράνομη η παρουσία τους;

-Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο.

Ο μάρτυρας Μιχάλης Μπιλάλης για τις εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας:
«Ήμουν μέλος σε αθλητικό σωματείο στην Αιτωλοακαρνανία. Ήμουν πρόεδρος στο Μεσολόγγι. Δεν με προσέγγισε κανένας με δώρα ή απειλές για να τον ψηφίσω. Δεν με ενόχλησε κανείς. Και μέσα στις εκλογές δεν έγινε τίποτα, ούτε εξυβρίσεις και τέτοια. Δεν τον γνωρίζω τον Άγγελο Δανιήλ, μόνο από τα σάιτ. Και όσο ήμουν εκεί, δεν τον είδα».

Τέλος, η Αριστέα Ρόμπολα κατέθεσε: «Ήμουν υποψήφια με τον κ. Λαγούδη στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια δωροδοκία ή απειλές. Ούτε άκουσα να συνέβη κάτι τέτοιο σε άλλα σωματεία και να μην το ανέφερα. Δεν ήρθε κάποιος παράγοντας να μου πει κάτι. Τον κ. Δανιήλ τον ξέρω από τα σάιτ κλπ. Δεν τον είδα στις εκλογές της Ένωσης».

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (15/6) το απόγευμα, οπότε και θα καταθέσουν οι τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ την ίδια μέρα μπορεί να ξεκινήσουν και οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή