Ζαχαριάδης: Συμφωνώ με την παραμονή της ξένης ΚΕΔ – Οι διαιτητές πρέπει να αποφασίζουν για τους διαιτητές” (video)

Print Friendly, PDF & Email

«Δεν μπορούσα να δεχτώ τον υποβιβασμό μου στη Super League 2. Ήμουν από τους πιο παλιούς στην SL. H ΚΕΔ με υποβίβασε και η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητά μου δεν μπορούσε να το δεχθεί. Έκρινα ότι έπρπεπε να δώσω χώρο στα νέα παιδιά και αποχώρησα. Κάθε ένας έχει την ιστορία του στο χώρο και αποφασίζει τι θα πράξει.

Αν δείτε τη φετινή χρονιά υπάρχουν διαιτητές που έχουν παίξει ένα ή δύο παιχνίδια σε 16 αγωνιστικές. Ο διαιτητής πρέπει να παίζει. Να εκπαιδεύεται. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τη βιτρίνα. Είναι δύσκολο να έχουμε νέους διαιτητές.

Έχουν έρθει elite διαιτητές και όντως έχουν αποδείξει ότι είναι από τους κορυφαίους, αλλά έχουν έρθει και διαιτητές από υποδεέστερες χώρες από την Ελλάδα χωρίς να τις ονοματίσω που δεν έχουν κάτι περισσότερο από τον Έλληνα διαιτητή.

Από κει και πέρα, όμως, δεν είναι μόνο το κομμάτι διαιτησία που θα βελτιώσει το ποδόσφαιρο. Όσο περνά ο καιρός έρχονται ξένοι διαιτητές, βλέπουμε ενδεκάδες που είναι όλοι ξένοι. Φέρνουμε συνέχεια ξένους προπονητές. Πρέπει να το δούμε συνολικά το πρόβλημα. Η διαιτησία καταλαβαίνω ότι ιντριγκάρει. Το παραδέχομαι έχω κάνει και εγώ αρκετά λάθη. Σε τόσα χρόνια καριέρας λογικό είναι να κάνεις λάθη, δεν γίνονται όμως εύκολα αποδεκτά τα λάθη του διαιτητή, ενώ γίνονται εύκολα αποδεκτά τα λάθη του αμυντικού, του τερματοφύλακα, του προπονητή.Το κλίμα είναι τοξικό…

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης σχολίασε και την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου προ δύο ημερών πως είναι υπέρ της παρουσίας ξένης ηγεσίας στην ΚΕΔ, ανεξαρτήτως προσώπου για τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Θα συμφωνήσω μ’ αυτή την άποψη. Αλλά το θέμα είναι “ήρθαμε να βελτιώσουμε την ελληνική διαιτησία; Βγάλαμε Έλληνες διαιτητές; Τι κάναμε αυτά τα χρόνια”. Εδώ δεν παίζουμε παιχνίδια σημαντικά. Κάποια στιγμή θα φύγουν οι ξένοι, θα αναλάβει κάποιος Έλληνας. Τι έχουμε κάνει στο κομμάτι ελληνική διαιτησία; Έχουμε πείσει να βάλουμε έναν Έλληνα διαιτητή σε ένα ντέρμπι; Γιατί να μην το τολμήσουμε σιγά-σιγά; Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Εκεί πρέπει να δούμε. Στους ξένους διαιτητές υπάρχει μαξιλαράκι. Οι διαιτητές πρέπει να αποφασίζουν για τους διαιτητές. Να είναι ανεξάρτητοι από τους παράγοντες.».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή