Αγριο επεισόδιο και ξύλο μεταξύ φοιτητών και καθηγητών στο ΑΠΘ!

Print Friendly, PDF & Email

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, με καθηγητές και φοιτητές να έρχονται στα χέρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών των συλλόγων Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής παρουσιάστηκε σήμερα στην Πρυτανεία, ζητώντας, όπως λένε οι ίδιοι, να μάθουν για τη διενέργεια της Συγκλήτου και τον προγραμματισμό της επόμενης, ύστερα από πληροφορία που είχαν ότι πραγματοποιήθηκε Σύγκλητος «στα κρυφά», την περασμένη Κυριακή.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους ένας καθηγητής γρονθοκόπησε φοιτητή.

Μάλιστα, η ομάδα φοιτητών έχει δώσει στη δημοσιότητα και βίντεο από το περιστατικό.

Ξυλοδαρμό και τραμπουκισμό καταγγέλλουν οι καθηγητές

Από την πλευρά τους, οι καθηγητές καταγγέλλουν την ομάδα φοιτητών, ότι μπήκε δια της βίας μέσα στην αίθουσα της Συγκλήτου και άρχισε να λογομαχεί και στη συνέχεια να βιαιοπραγεί εναντίον των καθηγητών, των αντιπρυτάνεων και του ίδιου… του πρύτανη.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

«Σε συνέχεια παρόμοιων επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας, σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, ομάδα τριάντα περίπου φοιτητών εισέβαλε βίαια στα γραφεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προπηλακίζοντας -φωνάζοντας συνθήματα, βρίζοντας, απειλώντας- και ασκώντας σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους Καθηγητές, στον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις. Τηλεοπτικό συνεργείο που έτυχε να βρίσκεται στον χώρο για άλλον σκοπό, αναγκάστηκε διά της βίας να σβήσει οποιαδήποτε καταγραφή» αναφέρει αρχικά το ΑΠΘ και συνεχίζει:

«Αυτή τη φορά ασκήθηκε έντονη σωματική βία κατά παρευρισκόμενου Καθηγητή. Συγκεκριμένα, του αφαίρεσαν το κινητό για να σβήσουν οποιαδήποτε καταγραφή γεγονότων, τον γρονθοκόπησαν και τον εξώθησαν βίαια προς παρακείμενο ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο «το κύριο αίτημα της ομάδας αυτής είναι να παρίσταται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου, αξίωση καταφανώς παράνομη. Τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τραμπούκων δεν έχουν καμιά θέση στις συνεδριάσεις ενός δημοκρατικού οργάνου, όπως η Σύγκλητος.

Η Σύγκλητος είναι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα διοίκησης, το οποίο δεν νομιμοποιείται, με βάση τη νομοθεσία, να συνεδριάζει με την παρουσία τρίτων στην αίθουσα. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δέχεται εκπροσώπους φοιτητών, αλλά όχι ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους με τη βία. Οι αποφάσεις της για το θέμα αυτό έχουν γνωστοποιηθεί δημόσια από τις 8/10/2014 και παραμένουν και σήμερα ενεργές (βλ. σχετική ανακοίνωση παρακάτω που υπάρχει από τότε και στην ιστοσελίδα: https://www.auth.gr/news/anouncements/17668).

«Οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν το Υπουργείο, την Εισαγγελία και την Αστυνομία για τα γεγονότα.

Καλούμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, Καθηγητές, εργαζομένους και φοιτητές, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αυτή τη μειοψηφική ομάδα».

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή