Απόσυρση της διάταξης για τους τακτικούς δικαστές της ΕΠΟ ζητά η Ενωση Δικαστών/Εισαγγελέων

Print Friendly, PDF & Email

Την απόσυρση του νόμου που αφορά την επιλογή αθλητικών δικαστών στην ΕΠΟ ζήτησε η Ενωση σε συνάντηση.

Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είτε μέσα από λίστα, που στέλνουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα (πρωτοδικεία, εφετεία), είτε από όσους δικαστές υπηρετούν ήδη στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ και θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πρόσφατα με ανακοίνωσή της είχε ταχθεί κατά της τροπολογίας Βασιλειάδη, που έδινε τη δυνατότητα στους δικαστές και στους εισαγγελείς που υπηρετούν στα όργανα της ΕΠΟ να έχουν δικαίωμα να ανανεώνουν τη θητεία τους.

Αναλυτικά η ενημέρωση που παρείχε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στα γραφεία της Ένωσης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Συζητήθηκαν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) και οι  προτάσεις της Ένωσης για κατάργηση της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε ο πειθαρχικός έλεγχος για καθυστέρηση στη δημοσίευση αποφάσεων να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των δικογραφιών που έχει περαιώσει ο δικαστικός λειτουργός, κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε στις εργατικές και πτωχευτικές διαφορές να καθορίζεται ανώτατος αριθμός εναγόντων, λειτουργία κατεύθυνσης Ειρηνοδικών από τη Σχολή Δικαστών, απόσυρση της διάταξης για την επιλογή αθλητικών δικαστών στην ΕΠΟ, συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον υπολογισμό των κονδυλίων στις εργατικές διαφορές λειτουργώντας επιβοηθητικά στο έργο των δικαστών.

Έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία των νέων Σχεδίων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας».

Φώτο: ende.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή