Ανείπωτη τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Ροτβάιλερ σκότωσε βρέφος 3 μηνών

Print Friendly, PDF & Email

Νεκρό από δαγκώματα σκύλου, ράτσας Ροτβάιλερ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» της Πεντέλης το πρωί της Πέμπτης βρέφος 3 μηνών από την περιοχή των Γλυκών Νερών. Το βρέφος βρισκόταν στην κούνια του, όταν ξαφνικά ο σκύλος της οικογένειας του επιτέθηκε και άρχισε να το δαγκώνει στο λαιμό και σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο νεογνό μετέφερε στο νοσοκομείο η ίδια του η μητέρα, 35 ετών, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, όμως ήταν πια αργά αφού οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του. Η μητέρα – έχει άλλα τρία παιδιά – βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Τα πρώτα λόγια που κατάφερε να πει στους αστυνομικούς ήταν ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο χώρο του σπιτιού από εκείνον στον οποίο ήταν η κούνια του βρέφους. Η οικογένεια συνήθιζε να έχει το σκυλί στο μπαλκόνι, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με το βρέφος. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η μπαλκονόπορτα δεν ήταν κλειδωμένη. Το μόνο που υπήρχε ήταν μία κλειστή σήτα. Όπως είπε η μητέρα στους αστυνομικούς, ενώ εκείνη ήταν σε άλλο χώρο του σπιτιού, το σκυλί έσκισε τη σήτα, μπήκε στο σπίτι και επιτέθηκε στο παιδί.

Η οικογένεια υποστηρίζει πως ο σκύλος ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού και δεν είχε επιδείξει ποτέ στο παρελθόν επικίνδυνη ή προβληματική συμπεριφορά.

Στο σπίτι, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, μετέβησαν ειδικού ψυχολόγοι της Αστυνομίας, προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας και στους συντετριμμένους γονείς.

Είχε ξαναγίνει το 2016 με θύμα ένα αγοράκι 5 ετών

Το Πάσχα του 2016, πανομοιότυπο περιστατικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στα Λευκάδια Κοζάνης όταν δύο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ είχαν τραυματίσει θανάσιμα 5χρονο αγόρι.

Τα δύο σκυλιά είχαν διαφύγει από τον φράκτη μιας αγροικίας και επιτέθηκαν στο παιδί, που βρισκόταν στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη τους, προκειμένου να περάσουν την εορταστική ημέρα του Πάσχα.

Το Μάρτιο του 2018 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης όρισε στο ποσό των 160.000 ευρώ την αποζημίωση υπέρ της μητέρας του 5χρονου Στάθη. Η απόφαση αποζημίωσης αφορούσε από κοινού τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και τη σύζυγό του.

Και τρίτο περιστατικό στην Κρήτη

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ένα κοριτσάκι 20 μηνών, είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση από ροτβάιλερ, που ανήκε στην οικογένειά του, στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, από το Ηράκλειο στην Αθήνα, και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με το αριστερό μάτι του, αφού έφερε μεγάλο και βαθύ τραύμα πάνω από το φρύδι.

Η αλήθεια για τα ροτβάιλερ

Το Ροτβάιλερ είναι μια γερή, ισχυρή, και πιστή ράτσα σκύλου με έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και φύλακες, αλλά η ιδιοκτησία του φέρνει πολύ μεγάλες ευθύνες λόγω των γνωρισμάτων που κατέχονται από αυτήν την φυλή, το μέγεθος, και τη δύναμή τους, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο labradors.gr.

Απαιτείται συνεχής εκπαίδευση, τόσο των ίδιων των ζώων, όσο και του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος καλείται να συνειδητοποιήσει ότι αναλαμβάνει μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Θεωρούνται ιδανικοί φύλακες για τα σπίτια και τις αγροικίες, αρκεί να έχουν λάβει άρτια εκπαίδευση.

Ενα πλήρως ανεπτυγμένο ενήλικο ροτβάιλερ, μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω έναν άνθρωπο από τα πόδια του και για αυτόν τον λόγο η φυλή αυτή δεν συστήνεται για τις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Οι ιδιοσυγκρασίες των Ροτβάιλερ ποικίλλουν. Κατά βάση είναι ήρεμα, αλλά άγρυπνοι σύντροφοι. Ακολουθούν συχνά τους κυρίους τους παντού μέσα στο σπίτι και τους προστατεύουν από κάθε κίνδυνο που θα προκύψει. Τα νευρικά, ευερέθιστα ή υπερενεργητικά σκυλιά επιδεικνύουν γνωρίσματα που είναι ανεπιθύμητα, καθώς γίνονται επιθετικά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζουν τον πραγματικό κίνδυνο.

Το Ροτβάιλερ είναι γνωστό επίσης στο να προκαλεί τους ιδιοκτήτες του ή άλλους ανθρώπους, παίζοντας παιχνίδια που συνήθως αποδεικνύονται επικίνδυνα. Το σκυλί μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ μιας αγκαλιάς από οικογενειακό μέλος, ή των εχθρικών προθέσεων ενός εισβολέα.

Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευθούν προσεκτικά. Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο χωρίς προειδοποίηση. Περιστασιακά, μπορεί να είναι αρκετά επίμονα, γι′ αυτό και απαιτείται περισσότερη προσοχή.

Η προσαρμοστικότητα του Ροτβάιλερ στα μικρά παιδιά ποικίλλει από ζώο σε ζώο. Πολλά είναι πολύ ανεκτικά και αγαπούν τα μικρά παιδιά ενώ άλλα αγανακτούν με την τραχιά συμπεριφορά ενός άγνωστου παιδιού. Ενα σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθος του. Οικογένειες έχουν αναγκαστεί να διώξουν τα πολύ αγαπημένα ροτβάιλέρ τους, επειδή το σκυλί τους προκάλεσε ακούσια τραυματισμό σε μικρά παιδιά στην οικογένεια. Μερικοί εκπαιδευτές συστήνουν να μη συμβιώνουν τα ζώα αυτά με παιδιά που δεν έχουν μπει τουλάχιστον στη σχολική ηλικία, ενώ απαιτείται ένα ικανό διάστημα για να προσαρμοστεί ο σκύλος στην παρουσία τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή