Αντιμέτωποι με διετή φυλάκιση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Print Friendly, PDF & Email

Για πέμπτη φορά απέρριψε χθες το αίτημα για αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών η τουρκική δικαιοσύνη. Ο τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο για «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» διευκρινίζοντας ότι η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται είναι η διετής φυλάκιση και συνεπώς κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους.

Ο Άγγελος Μητρετώδης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Στην κατάθσή του ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης είπε: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη». Ζήτησε συνέχιση της εξέτασης του ψηφιακού υλικού, κάτι που είναι πιθανό να αλλάξει την κατηγορία, και σημείωσε ότι το γεγονός ότι η παραβίαση συνόρων διαπράχθηκε από στρατιωτικούς που θα έπρεπε να είχαν την ελάχιστη γνώση πορείας στη συγκεκριμένη περιοχή αυξάνει τις πιθανότητας διάπραξης του εγκλήματος.

Τουλάχιστον διετής φυλάκιση
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Τέλος, παρά τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία ο εισαγγελέας έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

Τζανακόπουλος
Από τη μεριά της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες που έχουμε, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την απορριπτική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή