“Απαράδεκτα όσα συμβαίνουν στο διαιτητικό και όχι μόνο τοπίο της πόλης μας”

Print Friendly, PDF & Email

Τους προβληματισμούς του στο τοπικό χώρο του ποδοσφαίρου εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει όλο τον αθλητικό κόσμο, σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο διαιτητικό και όχι μόνο τοπίο της πόλης μας….. Έκπληκτοι παρατηρούμε να συμβαίνουν σειρά πραγμάτων που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν.

Παρόλο που η ποδοσφαιρική χρονιά έχει ήδη αρχίσει εδώ και καιρό, στην ΕΠΣΗ χάθηκαν τρείς εβδομάδες χωρίς να γίνουν οι υποχρεωτικές από τον Κανονισμό Διαιτησίας Δευτεριάτικες ενημερωτικές συγκεντρώσεις. Διερωτόμαστε και αξιώνουμε να μας απαντηθεί το ερώτημα, πως και γιατί, σε μια Ένωση με δύο Εθνικούς και άλλους δύο τοπικούς εκπαιδευτές διαιτησίας, με 20 αξιολογημένους διαιτητές σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα , δεν έγιναν αυτές οι συναντήσεις. Αλλά και όταν γίνονται η συμμετοχή σε αυτές να είναι τόσο αποκαρδιωτική. Παρακολουθούμε το ανησυχητικό φαινόμενο να μην επαρκούν οι διαιτητές μας στα τοπικά πρωταθλήματα με αποτέλεσμα να καλούνται διαιτητικά τρίο από άλλους νομούς, να αναβάλλονται αγώνες και να παίζουν οι διαιτητές μας 3 ή και περισσότερα παιχνίδια το σαβ/κο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδίους και τις ομάδες..

Όλα αυτά στο Ηράκλειο των πάνω από 60 ενεργών διαιτητών. Τι φταίει για την κατάσταση αυτή των τελευταίων ετών; Ελπίζουμε η κλήση από την ΕΔ/ΕΠΣΗ των πολύ νέων διαιτητών (έγιναν διαιτητές πολύ πρόσφατα) να συμμετέχουν άμεσα στα τοπικά πρωταθλήματα να γίνει με συνετό τρόπο για το καλό των νέων αυτών διαιτητών αλλά και του τοπικού ποδοσφαίρου.

Εδώ και 2 εβδομάδες είναι κοινό μυστικό η παραίτηση μέλους της επιτροπής διαιτησίας και μάλιστα για πολύ σοβαρό λόγο. Αν αυτό αληθεύει και αφού όπως λέτε όλα στο φως, δώστε την αίτια της παραίτησης για να την μάθει και ο ποδοσφαιρικός κόσμος του Ηρακλείου. Γιατί δεν ακολουθείται επιτέλους ο Κανονισμός Διαιτησίας της ΕΠΟ για την ΝΟΜΙΜΗ σύνθεση της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΗ; Ελπίζουμε σε μια απευθείας απάντηση και όχι όπως γίνεται τελευταία μέσα από κάποια στήλη τοπικής εφημερίδας.”

Πηγή: www.ekriti.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή