Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν προσδιορίζει προς το παρόν τα ακριβή αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου την Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, έπειτα από την εξέταση των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, καθώς επίσης και του Σ. Τσαντίρη, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Στο σημείο ωστόσο που συμφωνούν και οι τρεις είναι ότι δεν έφερε κακώσεις σε τέτοιο βαθμό που να προκαλέσουν το θάνατό του. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια απώλειας της ζωής του.

Σ’ ότι αφορά το πόρισμα ο ιατροδικαστής, Ν. Καλογριάς τόνισε ότι «το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο, αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους, δεν δικαιολογούν τον θάνατο, γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά – από τη νεκροτομή που έγινε – που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου ανθρώπου που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο να κλωτσάει, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, τον 33χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Πηγή/Φώτο: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή