Βασιλειάδης: «Για έναν ηλίθιο μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα»

Print Friendly, PDF & Email

Για όσα έγιναν στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης, ενώ για τις προβλεπόμενες ποινές πρόσθεσε:

«Οι ποινές που προβλέπονται είναι αυστηρές, αλλά πρέπει να δούμε τι γράφει το φύλλο αγώνα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ.Βασιλειάδη στο Alpha Radio:

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Δυστυχώς οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλες. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς τα αποτελέσματα αυτά είναι αποτελέσματα πολύ σκληρών κανονισμών που έχουν έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την αίσθηση ότι το νέο κανονιστικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ αυστηρό και οφείλει να εφαρμόζεται και εφαρμόζεται από τακτικούς δικαστές σας θυμίζω πλέον, βοηθάει στην εξάλειψη αυτών των προβληματικών φαινομένων. Είδατε ότι φέτος είχαμε αρκετά σκληρές τιμωρίες στις περισσότερες ομάδες”.

Δημοσιογράφος: Εδώ βλέπουμε σήμερα ένα μηχανάκι, ένα σκουτεράκι να το έχουν κρεμάσει πάνω στα κάγκελα του αγωνιστικού χώρου. Πώς μπήκε αυτό το μηχανάκι μέσα; Εδώ φαίνεται ότι είναι κράτος εν κράτει αυτοί.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Μπορεί να μπήκε σε καμιά τσάντα και να κρύφτηκε εκεί (γελώντας). Η αλήθεια είναι ότι φέτος από άποψη θερμών επεισοδίων μέσα στους χώρους δεν είχαμε μεγάλα ζητήματα και η αλήθεια πάλι είναι ότι επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι άσχημο”.

Δημοσιογράφος: Τι γίνεται τώρα; Ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται;

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Εξαρτάται τι γράφει το φύλλο αγώνος. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με αυτό. Εγώ έχω την ησυχία ότι υπάρχουν τακτικοί δικαστές στο ποδόσφαιρο οπότε έχει θεωρητικά τουλάχιστον το εχέγγυο της αμεροληψίας και της ευθυκρισίας και από εκεί και μετά έχω ένα κανονιστικό πλαίσιο δεδομένο. Πολλοί θα πουν και θα σκεφτούν ότι είναι και άδικο αυτό που έγινε. Μαζί είχαμε μιλήσει και πέρυσι μετά το κουτάκι στον Ίβιτς έτσι δεν είναι;

Νομίζω σε σας είχα βγει που βγήκε σε εκείνη τη συζήτηση αν το κουτάκι ήταν γεμάτο ή άδειο μια τέτοια συζήτηση υπάρχει και τώρα αν το ρόλο αυτό είναι βαρύ ή ελαφρύ. Εντάξει είναι μία κουβέντα και αυτή. Προφανώς αυτό το ρολό ήταν βαρύ αλλά αυτά ρίχνονται στο γήπεδο ξέρετε πως στο πλαίσιο των πανηγυρισμών. Όποιοι έχουν πάει ενδεχόμενα το έχουν κάνει κιόλας στα νεανικά τους χρόνια αλλά παρόλα αυτά ο κανονισμός όμως είναι σαφής και μιλάει για τραυματισμό αξιωματούχου του αγώνα”.

Δημοσιογράφος: Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται;

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Εξαρτάται τι γράφει το φύλλο αγώνα. Εάν αναφέρει τραυματισμό τότε έχει και αφαίρεση βαθμών, κεκλεισμένων των θυρών και διάφορα σας λέω είναι πολύ αυστηρό το κανονιστικό πλαίσιο”.

Δημοσιογράφος: Μισό λεπτό να διαβάσω ένα μήνυμα φίλου ακροατή ο οποίος από ότι καταλαβαίνω τυγχάνει και φίλαθλος γιατί γράφει μέσα σε παρένθεση γαύρος: Καλό παιδί ο Γιώργος ο Βασιλειάδης αλλά σιγά μην αφήσει ο Αλέξης να χάσει το πρωτάθλημα ο Ιβάν.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν μία μαγική εικόνα. Αυτό που έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση, ο Αλέξης όπως λέει και ο φίλος είναι να έχει διασφαλίσει ότι τα όργανα κρίνουν με βάση δεδομένους κανόνες. Το αν θα γίνονται παρατυπίες ακόμα δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Θέλει πολλή δουλειά. Και είναι δουλειά του Αλέξη που προσπαθεί να φέρει το VAR, να κάνει τους τρεις ξένους αρχιδιαιτητές για να μην φτιάχνουμε μαγικές εικόνες βασισμένες σε τσιτάτα και εμμονές που υπάρχουν από αντιπαραθέσεις σε άλλα πεδία της οικονομικής ή πολιτικής ζωής τα οποία δεν μεταφέρονται απαραίτητα στο ποδόσφαιρο. Μη δημιουργούμε λοιπόν κάποια δεδομένα”.

Δημοσιογράφος: το VAR θα το φέρετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Θα ξανά τονίσω ότι είναι θέμα της ομοσπονδίας. Εμείς έχουμε βρει τα κονδύλια είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διαγωνισμό αλλά στο τέλος της ημέρας είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Η ομοσπονδία κινείται ήδη”

Δημοσιογράφος: Εάν δεν κινηθεί θα την καταγγείλει η κυβέρνηση, ο Αλέξης και εσείς;

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Είναι προφανές αυτό σας λέω πως εάν ίσχυε αυτό το μύθευμα αυτό που κάποιοι θέλουν να καλλιεργήσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα τρέχαμε ακόμη και τώρα για να κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Εμάς, μας ενδιαφέρει να φύγουν οι σκιές. Οι σκιές δεν έχουν χρώματα, οι σκιές είναι σκιές”.

Δημοσιογράφος: Κύριε Βασιλειάδη άκουσα χθες τον κύριο Σαββίδη να λέει στον κόσμο του ΠΑΟΚ μόνο συγγνώμη επειδή νωρίτερα ο κύριος Καραπαπάς ζήτησε να ζητηθεί συγγνώμη και από την ομάδα του Ολυμπιακού. Εσείς τι έχετε να πείτε; Έχετε να ζητήσετε μία συγγνώμη στον κόσμο του ΠΑΟΚ που χθες ήταν συγκλονιστικός; Είδα μπαμπάδες με τα παιδιά τους στα χέρια να κάθονται με τις ώρες στη βροχή μέσα για να δουν έναν αγώνα, είχαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και βρέθηκαν 2 ηλίθιοι ένας που ανέβασε ένα σκούτερ και ένας άλλος που πέταξε στον προπονητή να καταστρέψουν μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια να γεμίσετε τα γήπεδα και εσείς και οι ΠΑΕ και μετά από αυτό ο μπαμπάς δεν θα ξαναπάει το παιδί του.

Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Είναι πραγματικά τραγικό γιατί σε ένα ματς που επρόκειτο να γίνει με τόση ένταση και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κινητοποίηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως και από όλες τις ΠΑΕ μέχρι τώρα για να είμαστε ειλικρινείς βρέθηκε ένας βλάκας, ο οποίος πήρε στο λαιμό του και την ομάδα και τον κόσμο της ομάδας και σας ξαναλέω έχουμε ένα, και καλώς έχουμε δεν πρέπει να κάνουμε πισωγυρίσματα, έχουμε ένα πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο πραγματικά είναι κρίμα και νομίζω ότι αυτό το νιώθουν όλοι οι αγνοί φίλαθλοι που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις, αλλά παρόλα αυτά dura lex, sed lex”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή