Αυγενάκης για τον τελικό Κυπέλλου: “Δεν περιποιεί τιμή για τον ελληνικό ποδόσφαιρο η εικόνα της ΕΠΟ”

Print Friendly, PDF & Email

Στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την έδρα του τελικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή στον AthleticΣπορ FM 104.2 και στην εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή:

“Είναι δουλειά της ΕΠΟ, δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σχετικές απαντήσεις δόθηκαν από το ΟΑΚΑ που ξεκαθάρισε ότι καμία επίσημη ενέργεια δεν έχει γίνει, πέρα από ένα τηλεφώνημα του κ. Μπαλτάκου. Ειπώθηκε ότι υπάρχει και οικονομική εκκρεμότητα της ΕΠΟ προς το ΟΑΚΑ από πέρυσι. Η εικόνα αυτή δεν περιποιεί τιμή για τον ελληνικό ποδόσφαιρο, η εικόνα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ένα επίπεδο που δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο… Κάπου να γίνει ο τελικός, κάπως να γίνει, ψαχνόμαστε δε μας θέλει ο ένας, πάμε από ‘δω πάμε απο κει, φτάσαμε στην Αυστραλία… Δεν είναι η καλύτερη εικόνα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.”

Για το μητρώο αθλητικών σωματείων και το ποδόσφαιρο: “Οι κανόνες του αθληματος είναι της ομοσπονδίας και των FIFA/UEFA. Δεν παρεμβαίνω σ’ αυτά. Αλλά είναι δουλειά της πολίτειας να μπει μια τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα. Ζητούσαν κι έπαιρναν δημοτικά γήπεδα κάποιοι που είχαν σωματείο που είχε να κάνει δέκα χρόνια εκλογές, που είχαν μια σφραγίδα. Τακτοποιήσαμε το αθλητικό οικοδόμημα. Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο 2049 σωματεία είναι στο μητρώο και 307 στον προθάλαμο να τακτοποιηθούν. Σύνολο 2356 σωματεία. Σχεδόν το 95%.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλειου έλεγε ότι τα σωματεία είναι πάνω από 80. Σήμερα είναι 53 νόμιμα και 11 στον προθάλαμο. Δηλαδή 64.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή