Β. Κορέα: Εκτελέστηκαν γιατί ήθελαν να βγάλουν εκτός χώρας τον τηλεφωνικό κατάλογο!

Print Friendly, PDF & Email

Στο εκτελεστικό απόσπασμα με την κατηγορία της προδοσίας οδηγήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους έξι πολίτες από την Πιονγκγιάνγκ. Οι έξι Βορειοκορεάτες προσπάθησαν να βγάλουν έξω από την απομονωμένη χώρα τον τηλεφωνικό κατάλογο, που στη Βόρεια Κορέα θεωρείται μυστικό έγγραφο και οι αριθμοί του πωλούνται σε υψηλές τιμές στο εξωτερικό με την Κίνα να διαθέτει το ποσόν των 6.500 ευρώ για έναν και μόνον αριθμό του.

Μετά την εκτέλεση των έξι «προδοτών», οι συγγενείς τους «εξορίστηκαν» από την πρωτεύουσα και εκδιώχθηκαν στην επαρχία. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη διαδικτυακή εφημερίδα Daily NK, που έχει τα γραφεία της στη Νότιο Κορέα, η εκτέλεση των έξι πολιτών καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των αρχών να διατηρούν την εσωτερική ασφάλεια των πληροφοριών τους.

Στην Daily NK μίλησε ανώνυμα στο τηλέφωνο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ στις 20 Απριλίου και τόνισε πως: «Ο σκοπός της τιμωρίας των έξι πολιτών ήταν να δοθεί έμφαση στο γεγονός πως όποιος τολμά να προβεί σε παρόμοιες πράξεις, μπορεί να τιμωρηθεί ανά πάσα στιγμή».

Ο λόγος που ο τηλεφωνικός κατάλογος στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται μυστικό έγγραφο είναι επειδή περιέχει αριθμούς εργοστασίων, εταιρειών, αξιωματούχων του κόμματος και υπηρεσιών. Μια άλλη πηγή ανέφερε στην ίδια εφημερίδα πως:

«Επειδή η κομματική, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Κορέας διαμένει στην Πιονγκγιάνγκ καθώς και πολλά στελέχη του καθεστώτος που ταξιδεύουν και στο εξωτερικό, οι αρχές αντέδρασαν τόσο έντονα, ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές πληροφοριών γι’ αυτά τα άτομα εκτός της χώρας».

ΠΗΓΗ: protothema

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή