Γιατί η FIFA «πήρε ανάποδες» με τη μείωση ποινών στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Αρνητική σε κάθε μείωση ποινής που αφορά περιστατικά βίας στα γήπεδα (απειλές, εκφοβισμούς, επεισόδια κ.α.), είναι η FIFA, όπως γνωστοποίησε στην ΕΠΟ διαβάζοντας τις τροποποιήσεις που έγιναν στον πειθαρχικό κώδικα και προτείνονται προκειμένου να εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την Παρασκευή (22/6).

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, η FIFA διαφωνεί με τροποποιήσεις που έγιναν στα άρθρα 14, 15 και 19, τόσο ως προς τις νέες διατυπώσεις όσο και ως προς τη μείωση των ποινών. Iδιαίτερα δε διαφωνεί με τη μείωση της ποινής στο άρθρο 19, άρθρο με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης για τα γεγονότα της Τούμπας.

Η FIFA υποστηρίζει ότι η μείωση ποινών δεν συνάδει με το όλο κλίμα που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες και με τις συμφωνίες που έχουν γίνει από τον περασμένο Μάρτιο και μετά, δηλαδή με τη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τη Super League περί υιοθέτησης συγκεκριμένων ποινών στον πειθαρχικό κώδικα, αλλά και με το πνεύμα της επιστολής που έστειλε στις 18 Μαΐου η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, βάζοντας στην ΕΠΟ χρονοδιαγράμματα και αυξάνοντας τον έλεγχο των υπερεθνικών αρχών επί της εθνικής ομοσπονδίας.

Μάλιστα, κάποιοι υποστήριζαν ότι η FIFA έκανε λόγο ακόμη και για παραβίαση οδηγιών.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, που θα είναι παρούσα στην Ε.Ε. της ΕΠΟ φέρεται διατεθειμένη να μην δεχθεί καμία αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα που θα περιλαμβάνει μείωση ποινών για θέματα βίας-επεισοδίων, κάτι που η ΕΠΟ όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση που έβγαλε συζητά, προκειμένου να καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό τελικό κείμενο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή