Δίκη ΧΑ: Βαριές κατηγορίες από το μάρτυρα-Επεισόδιο από την υπεράσπιση

Print Friendly, PDF & Email

Επεισόδιο και ένταση προκλήθηκε κατά την εξέταση του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα για την εγκληματική δράση της ΧΑ από τους δικηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν -κατέθεσαν μάλιστα και έγγραφη ένσταση- ότι άκουσαν υποβολέα σε όσα λέει ο μάρτυρας καταθέτοντας από τη ΓΑΔΑ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε από ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, όπου ήταν παρόντες εισαγγελέας και πταισματοδίκης, ενώ στο δικαστήριο ακουγόταν μόνον η φωνή του εξαιρετικά αλλοιωμένη.

Το δικαστήριο κάλεσε τους παριστάμενους στο χώρο εισαγγελέα και δικαστή να βεβαιώσουν αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε το δικαστήριο και όλους τους παράγοντες της δίκης, ότι στο χώρο είναι μόνον ο μάρτυρας και ο δικαστής

«Επιβεβαιώνω ότι στο χώρο είναι μόνον ο μάρτυρας και εμείς. Κατηγορηματικά διαβεβαιώνουμε αυτό που λέμε» δήλωσε από πλευράς του ο δικαστής.

«Μετά ταύτα η υπεράσπιση των κατηγορουμένων απείλησε με αποχώρηση παρά τις διαβεβαιώσεις των δικαστικών λειτουργών, ότι ο μάρτυρας καταθέτει μόνος του, σε μια προσπάθεια να τορπιλίσουν τη διαδικασία. Mετά ταύτα, το δικαστήριο ανέβαλε τη συνεδρίαση για την προσεχή Τετάρτη.

Τι είπε ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας

Νωρίτερα, ο προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της ΧΑ, μίλησε “για στρατιωτικού τύπου” οργάνωση για τη ΧΑ, και για “όπλα, στυλιάρια και μαχαίρια που ήταν διάσπαρτα παντού”.

Σε ό,τι αφορά το ρόλο Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου, περιέγραψε πώς έκαναν “τα ντού” κατά αλλοδαπών και άλλων ατόμων.

Το πρώην μέλος της ΧΑ, κατέθεσε εκ των έσω, για το πώς λειτουργούσε ως στρατιωτικού τύπου οργάνωση, και πώς οργάνωναν επιθέσεις κατά αλλοδαπών και άλλων ατόμων που είχαν στοχοποιηθεί.

Πρόεδρος, εισαγγελέας και συνήγοροι υπεράσπισης και υπέβαλαν εκατοντάδες ερωτήσεις στον μάρτυρα, ο οποίος απάντησε για όσα ο ίδιος γνώριζε για τη δομή, τη δράση και την εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία, ως μέλος της ΧΑ από το 2012 και ώς το 2013 τονίζοντας η Χρυσή Αυγή, είχε στρατιωτικού τύπου οργάνωση, ενώ κάνε λόγο “για τις λεγόμενες βόλτες” εννοώντας τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών και άλλων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Προέδρου μεταξύ άλλων είπε ότι “στη Χρυσή Αυγή γινόταν προπαγάνδα για πατριωτικούς λόγους. Είχαμε τις λεγόμενες βόλτες, τα “ντού”, τις επιθέσεις δηλαδή, κάναμε πολεμικές ασκήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, ξέρουν τί εννοώ, αν χρειαζόταν να πάμε να χτυπήσουμε κάποιον, η να κάνουμε κάποια φασαρία”.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά από τη ΧΑ στη Μαλακάσα, όπου παρών ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε ότι “και παρακολουθούσε και μετείχε στις εκπαιδεύσεις”.

Μάρτυρας. “Στη Μαλακάσα πήγα τρεις φορές για εκπαίδευση. Σκληρή εκπαίδευση με πολύ πόνο. Ημασταν εκεί 30-35 άτομα με εκπαιδευτές διάφορους και ένας από αυτούς ήταν στρατιωτικός. Εκεί ήταν και ο Ρουπακιάς, ήταν υπεύθυνος ομάδας, είχε αξίωμα μπορούσε να πηγαίνει παντού, όχι σαν κι εμάς. Μιλούσε με τους μεγάλους. Εκεί είχε έρθει και ο Κασιδιάρης που παρακολουθούσε αλλά μιά φορά μας έκανε και εκπαίδευση, πολεμικές τέχνες”.

Το πρώην μέλος της ΧΑ αναφέρθηκε εκτενώς σε δύο “ντού” που έλαβε μέρος και ο ίδιος όπου όπως είπε “χτυπήθηκε Πακιστανός, πολύ άσχημα το παλληκάρι. Πήγαμε 20 μηχανάκια με δύο πάνω το καθένα. Η επίθεση κράτησε 20 λεπτά”.

Επίσης αποκάλυψε ότι πολλοί μέσα στη ΧΑ είχαν όπλα και οπλισμό είχαν και στα γραφεία της Νίκαιας, του Πειραιά και του Περάματος.

“Στις οργανώσεις Νίκαιας, Περάματος και Πειραιά, υπήρχαν μαχαίρια, στυλιάρια και όπλα που ήταν διασκορπισμένα δεξιά και αριστερά”. Ο Πατέλης, για παράδειγμα είχε δύο περίστροφα, το ένα 45αρι”.

Πρόεδρος. Την εκπαίδευση την χαρακτηρίζετε σκληρή.

Μάρτυρας. Ηταν σκληρή σαν τους κομάντο.

Πρόεδρος Είπατε σκληρή και με πολύ πόνο.

Μάρτυρας. Μας δίνανε και μερικές ‘’γερές’’ στον αυχένα για να μαθαίνουμε στον πόνο.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρθηκε, εκτενώς στο πώς ήταν δομημένα τα Τάγματα Εφόδου και ποιός ήταν ο σκοπός τους.

Εισαγγελέας. Πείτε μας για τα Τάγματα Εφόδου, τί ήταν και τί έκαναν.

Μάρτυρας. “Τα Τάγματα Εφόδου ήταν με 20 η 30 άτομα. Φορούσαν μαύρα παντελόνια και μπλούζα της ΧΑ στη Νίκαια, στον Πειραιά παντελόνι παραλλαγής και μπλούζα της ΧΑ και είχαμε στυλιάρια μεγάλα που υποτίθεται ότι ήταν σημαίες. Τα Τάγματα τα είχαμε για τους ξένους και για εκείνους που δεν θέλανε τη ΧΑ. Είχαμε επικεφαλής που έδινε το σύνθημα για το “ντού” και το κάναμε”.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο πως άρχισε να αποστασιοποιείται από την στρατιωτική οργάνωση της ΧΑ και τόνισε με έμφαση “Δεν ήθελα να γίνω δολοφόνος”.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα: “ζητάω συγνώμη κι ας μην ήμουν στο περιστατικό” είπε και πρόσθεσε ότι δέχθηκε απειλές ο ίδιος και η οικογένεια του μετά την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του ΑΠ.

Αναφερόμενος στον ρόλο Νίκου Μιχαλολιάκου, ο μάρτυρας είπε “ότι οι εντολές για τις επιθέσεις ήταν σε γνώση του γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς εκείνος να το γνωρίζει”.
Μάλιστα ο μάρτυρας αποκάλυψε πως πολλές φορές οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς είχαν σχέση “με την κονόμα”.

“Τους φοβίζανε και τους πουλάγανε κινητά, τσιγάρα, και άλλα όλα για την κονόμα. Αλλά και τα μέλη της ΧΑ όλο πληρώναμε. Πουλούσαν τα πάντα σημαίες, λάβαρα…”

Η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα άρχισε με καθυστέρηση, καθώς το σύστημα μέσω του οποίου ακούγεται στη δικαστική αίθουσα η φωνή του αλλοιωμένη, είχε προβλήματα τα οποία στη συνέχεια, ευτυχώς επιλύθηκαν.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή