Δεν γίνεται να φοβόμαστε τι θα συμβεί κάθε φορά που διεξάγεται τελικός κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο για να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό τρόπο λειτουργίας σε θέματα ασφάλειας αθλητικών διοργανώσεων, εξέφρασε η Κατερίνα Παπακώστα. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για όσα έχουν συμβεί με τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, αλλά και για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να διεξάγεται με όρους που διέπονται από το δικό της υπουργείο κι ότι δεν θα έπρεπε να ζητείται η βοήθεια της αστυνομίας σε κάθε σημαντικό παιχνίδι, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά.

Mεταξύ άλλων, είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπρεπε να είμαι ο πιο αρμόδιος να μιλήσει για τέτοια θέματα,γιατί το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να διεξάγεται με όρους προστασίας του πολίτη. Οι ομάδες λειτουργούν διαφορετικά και οι πραγματικοί φίλαθλοι που το αγαπούν πληγώνονται όταν αναγκαζόμαστε κάθε φορά να παίρνουμε μέτρα για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη, να υπάρχει ηρεμία και ησυχία και να μην υπάρξουν προβλήματα σε διοργανώσεις όπως ο τελικός του Κυπέλλου, όπου κανονικά θα έπρεπε ο κόσμος να μπορεί να τον παρακολουθήσει με χαρά, αλλά και σαν γιορτή όπως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα έχουμε δρόμο να διανύσουμε, από τη στιγμή που στην Ευρώπη όλα λειτουργούν διαφορετικά. Άρα κι εδώ έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί και να θέτουμε τους κανόνες, γιατί δεν γίνεται να φοβόμαστε, να αγωνιούμε και να ανησυχούμε για το τι θα συμβεί κάθε φορά που πρόκειται να γίνει μια τέτοια διοργάνωση και να ζητούμε τη βοήθεια της αστυνομίας για να μην υπάρξουν ζητήματα.Και αναφέρομαι και στις ΠΑΕ, αλλά και στους παράγοντες. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε το κοινωνικό σύνολο και την ειρήνη στο κέντρο της Αθήνας και γι αυτό προληπτικά λαμβάνονται αυτά τα μέτρα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή