Χατζηδάκης: «Θα γίνει ανάλυση κόστους-οφέλους των συμβολαίων της ΕΡΤ»

Print Friendly, PDF & Email

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για το θέμα της κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό, αλλά και για τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ.

Aναλυτικά όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τα φίλαθλα αισθήματά του: «Είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού, δεν το έχω κρύψει. Πηγαίνω και στο γήπεδο, όχι πολύ συχνά. Είναι κάτι διαφορετικό, μια εκτόνωση. Περισσότερο στο ποδόσφαιρο, λιγότερο στο μπάσκετ. Έχω ζήσει κάποιες λίγες καλές περιόδους στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει προβληματισμός. Έχουν γίνει προσπάθειες, αλλά δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού: «Δεν θέλω να σας μιλήσω σαν Παναθηναϊκός. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως δεν είμαι κανένας φανατικός στις απόψεις μου, ούτε στις πολιτικές. Πριν δύο χρόνια είχα κάνει κάποιες δηλώσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ και είχα πει πως πρέπει το θέμα να προχωρήσει. Έχει ο Ολυμπιακός γήπεδο, πολύ καλό, θα αποκτήσει η ΑΕΚ επιτέλους, φαίνεται ότι ξεκινά και ο ΠΑΟΚ και μένει ο Παναθηναϊκός. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος, που τον υποστηρίζει το 20-25% των φιλάθλων. Έχει ταυτιστεί με την αθλητική ζωή της Ελλάδας και η επίλυση του ζητήματος αυτού μόνο θετικά θα έχει. Και θα έχει θετικές συνέπειες όχι μόνο για τον ποδοσφαιρικό, αλλά και για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Θα έχει θετικές επιπτώσεις για την ποιότητα ζωής της πόλης, γιατί μιλάμε για την ανάπλαση του Βοτανικού και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δεν βλέπω πουθενά κανένα αρνητικό».

Για το λόγο που αναθερμάνθηκε τώρα το θέμα του Βοτανικού: «Στην Ελλάδα όλα περνούν από 40 κύματα. Θυμάστε και τις ενστάσεις για τους κορμοράνους, το εμπορικό κέντρο του Βωβού, μετά ήρθε και η κρίση και όλα τα υπόλοιπα ώθησαν την ιστορία προς τα πίσω. Τώρα υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις που ευνοούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε αυτά που έλεγε στο παρελθόν. Και αν χάσουν τις εκλογές, που νομίζω θα τις χάσουν, δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Θα γελά ο κόσμος. Έχω την εντύπωση πως υπάρχει και μια σύγκλιση του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού Παναθηναϊκού, ενώ οι τράπεζες ακούω πως είναι θετικές. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να είναι αρωγός. Μια από τις προτεραιότητές μας είναι να αλλάξουμε κατεύθυνση στη γραφειοκρατία, για να είναι πιο γρήγορες οι διαδικασίες. Θα δούμε πού το κράτος εμπλέκεται και στη χρηματοδότηση, αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ αυτή τη στιγμή σε αυτό».

Για τις λύσεις που υπάρχουν για τον Βοτανικό: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν δύο σενάρια, πρώτον κάποιες τροποποιήσεις που δεν θα επιφέρουν νομικά κωλύματα και δεύτερον η χρήση ενός όμορο οικοπέδου. Είμαι βέβαιος πως ο κ. Μπακογιάννης θα το προχωρήσει το θέμα. Και να μην ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού, είναι δήμαρχος Αθηναίων».

Για το ποιο από τα δύο πλάνα θα επέλεγε: «Θα επέλεγα την πιο γρήγορη λύση. Ενστικτωδώς θα σας έλεγα το πλάνο με το όμορο οικόπεδο, αλλά δεν γνωρίζω όλες τις παραμέτρους και μιλάω με επιφύλαξη. Δεν είναι πολεοδόμος, με την κοινή λογική μιλάω».

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το γηπεδικό: «Όλα αυτά είχαν αρχίσει με Ντόρα Μπακογιάννη, με Νικήτα Κακλαμάνη και με τον Γιώργο Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λέει κάτι τη μια μέρα και κάτι άλλο την επόμενη. Για να είμαι εδώ, είναι κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας».

Για τη χρηματοδότηση του έργου: «Από την ενημέρωση που έχω υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη για τα γήπεδα, από την εποχή του Σγουρού ακόμη. Υποθέτω τα χρήματα είναι ακόμη εκεί. Όποια χρηματοδότηση υπάρχει από τις δημόσιες επενδύσεις, θα έχει ως προϋπόθεση τη σίγουρη νομική λύση. Η κρατική χρηματοδότηση σχετίζεται και με το ζήτημα της ανάπλασης, γιατί θα πρέπει να γίνουν έργα στον Βοτανικό, αλλά φυσικά και στη Λεωφόρο. Η διπλή ανάπλαση θα βοηθήσει δύο περιοχές. Είναι κέρδος από κάθε άποψη. Σκεφτείτε την περιοχή στους Αμπελοκήπους, θα αλλάξει συνολικά εικόνα. Και στον Βοτανικό, που σε πιάνει μια θλίψη, θα φύγει όλο αυτό το μπάχαλο που υπάρχει εκεί. Είναι μια win-win κατάσταση και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ για να προχωρήσουμε χωρίς να χάνουμε καιρό. Ο κ. Τσίπρας ήταν αλλού, με τους κορμοράνους, η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά σημασία έχει να μη μένουμε στο παρελθόν. Αυτό που θα μείνει είναι η νέα εικόνα στον Βοτανικό και στους Αμπελοκήπους».

Για το αν θα είναι προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση με τόσα σοβαρά ζητήματα το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Μα είναι μεγάλο θέμα, όχι μόνο για λόγους που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό ή επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς φιλάθλους. Και για λόγους επενδύσεων. Μια μεγάλη ανάπλαση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Όλα αυτά τα πρότζεκτ, το Ελληνικό εδώ, οι Σκουριές που εκκρεμεί με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και το γήπεδο του Βοτανικού, είναι μηνύματα πως παίρνει μπροστά η μηχανή και αλλάζει η χώρα».

Για τις σκέψεις της ΝΔ πάνω στο θέμα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος και την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο μπάσκετ: «Δεν θέλω να συζητήσω για το παρελθόν ή να αποδεχθώ κριτική πάνω σε πρόσωπα. Σκέπτομαι αν το παιδί μου όταν μεγαλώσει θα μπορώ να το πηγαίνω στο γήπεδο. Συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Ευρώπη είναι τεράστιο το κοντράστ. Είναι θέμα αποφασιστικότητας, αστυνόμευσης και να κουνήσουνε όλοι μαζί το κεφάλι μας. Είναι θέμα πολιτισμού. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην παιδεία, είναι πράγματα που τα έχουμε αφήσει αυτά. Χρειάζεται από εκεί και πέρα να τηρούνται οι νόμοι με κάθε κόστος. Όποια ομάδα και αν είναι πρέπει να υπάρχει ισότητα με κάθε κόστος. Όταν ήμουν υπουργός αρμόδιος για την ενέργεια μιλούσα ανοιχτά με όλους. Πιστεύω στις ανοιχτές επαφές με όλες γύρω από ένα τραπέζι. Από εκεί και πέρα εάν ο καθένας αρχίσει να έχει τον χαβά του πρέπει η πολιτεία και η αθλητική δικαιοσύνη να είναι τυφλή. Δεν μπορεί να πετυχαίνουν όλες οι άλλες χώρες και εμείς να αποτυγχάνουμε. Ο υπουργός που θα μείνει στην ιστορία είναι ο υπουργός που θα κάνει πάλι τον τελικό του κυπέλλου, γιορτή. Πιστεύω πρώτα από όλα στη συνεννόηση και μετά αν δεν υπάρξει η πολιτεία δεν μπορεί να είναι θεατής».

Για το ιδιώνυμο: «Το ένα που χρειάζεται είναι συνεννόηση και από εκεί και πέρα εφαρμογή των νόμων».

Για την ΕΡΤ και τα συμβόλαια με τις επτά ομάδες: «Δεν πάμε να κλείσουμε την ΕΡΤ αλλά την εξυγιάνουμε. Να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να παίζουν τα παιχνίδια με την ΕΡΤ. Δεν θα πω ότι εμείς είμαστε αναμάρτητοι αλλά εδώ οι άνθρωποι πάτησαν γκάζι και το τερμάτισαν. Πρέπει μετά να βρούμε μία δίκαιη λύση για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δεν είναι στόχος μας να υπονομεύσουμε το πρωτάθλημα αλλά ασφαλώς το θέμα είναι να γίνει μία ανάλυση κόστους – οφέλους».

Για τις επενδύσεις στα Ολυμπιακά ακίνητα: «Είναι ένα τεράστιο θέμα με γιγαντιαίες ευθύνες για όλες τις κυβερνήσεις. Να βγει μπροστά ένας τεχνοκράτης που θα δουλέψει με χρονοδιαγράμματα. Δεν μπορεί να παίζουμε άλλο. Δεν έχω κανέναν δισταγμό να δοθούν σε ιδιώτη αυτά τα ακίνητα για εκμετάλλευση. Το κράτος μπορεί να βγάλει έσοδα από αυτή την υπόθεση».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ξανά θέμα Athens Alive: «Υπάρχουν πολλά θέματα με αυτό το πρότζεκτ. Υπάρχει μία συναίνεση για τον Βοτανικό ανάμεσα σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη και τα δύο μεγάλα κόμματα».

Για το αν συζήτησε με τον Κώστα Μπακογιάννη για το θέμα του Βοτανικού: «Τον ξέρω από εννέα χρονών παιδί. Εμπιστεύομαι πλήρως τις απόψεις του. Χωρίς καμία αμφιβολία θα το θέλει ακόμα περισσότερο αφού το ξεκίνησε η μητέρα του. Πάντως μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν κινείται με βάση τις δημόσιες σχέσεις».

Για την εργασιακή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παρουσιάσει τη Νέα Δημοκρατία ως τον κακό δράκο. Δεν είμαστε εμείς πολιτικοί που δεν έχουμε μανάδες και πατεράδες. Έχουμε απλώς μία διαφορετική προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν εκείνοι να κουβεντιάσουν για τη Νέα Δημοκρατίας που υπάρχει και όχι για εκείνη που υπάρχει στη φαντασία τους».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή