Δεν κατεβαίνουν οι ομάδες της Super League2, αν δεν τηρηθεί η συμφωνία με την ΕΡΤ

Print Friendly, PDF & Email

Στο σημερινό Δ.Σ. της Super League 2 oι ομάδες αποφάσισαν να μην κατέβουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Στο Δ.Σ. της Super League 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/6) που έγινε παρόντος του αξιωματούχου της FIFA, Π.Φούσεκ, συζητήθηκε να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Αυτό σημαίνει ότι η σέντρα, που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι πλέον στον αέρα, καθώς οι ομάδες ανησυχούν, αφού από την στιγμή που δεν έχουν πέσει οι υπογραφές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την ΕΡΤ, μια ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μπορεί να φέρει ανατροπή στα ήδη συμφωνηθέντα.

Οι ΠΑΕ της νεοσύστατης από την αναδιάρθρωση κατηγορία απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ , με την οποία ζητούν άμεσα συνάντηση με έναν εκ των Παππά, Βασιλειάδη, Δρόσο προκειμένου να ζητήσουν από τους αρμόδιους να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τα τηλεοπτικά της κατηγορίας.

Ακόμα αποφασίστηκε η σύσταση εξαμελούς αντιπροσωπείας (ΠΑΣ Γιάννενα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, Πλατανιάς, Δόξα Δράμας, Κισσαμικός) που θα επιδιώξει άμεσες συναντήσεις με τους αρμοδίους.

O εμπειρογνώμονας της FIFA Φούσεκ, έδωσε συγχαρητήρια για το γεγονός ότι πέρσι στη δεύτερη κατηγορία δεν σημειώθηκαν κρούσματα βίας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των ομάδων για την οικονομική τους ανεξαρτησία και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο τριετίας ή πενταετίας σε σχέση με όλα τα θέματα βιωσιμότητας.

Επιπλέον ο κύριος Φούσεκ επεσήμανε ότι το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων συζητείται συνεχώς με τον πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμό, Γιώργο Βασιλειάδη και δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθεί άμεσα.

Επίσης συμφωνήθηκε το πρωτάθλημα αν όλα κυλήσουν ομαλά να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και να γίνει στα πρότυπα της Super League 1. Δηλαδή με πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως και να υπάρχουν υποχρεωτικά τρεις Έλληνες στην 11άδα.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή