Δημοσιογράφος τραυματίστηκε από τα χημικά σε διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς

Print Friendly, PDF & Email

Στο μάτι τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, Δημήτρης Λάππας, από τα δακρυγόνα στη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε την Τετάρτη στη συγκέντρωση μελών της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» εναντίον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο δημοσιογράφος μετέβη σε ιδιωτική κλινική για τις πρώτες βοήθειες και με το μάτι δεμένο επέστρεψε στο σημείο της κινητοποίησης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στους αστυνομικούς.

«Έφαγα τα υγρά δακρυγόνα στο μάτι, το καταλάβατε;», είπε απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία σημειώνει: «Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο. Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή