Δικαίωση του ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη σε αγωγή κατά της ΠΑΕ ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο δικαίωσε τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη που χειρίστηκε την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, σε αγωγή που είχε καταθέσει κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Η υπόθεση έχει ως εξής: Μετά την ήττα του Ολυμπιακό από την ΑΕΚ στις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προχωρήσει σε μια πολύ σκληρή τοποθέτηση-διαρροή, η οποία δημοσιεύθηκε πανομοιοτύπως στο σύνολο σχεδόν των Αθλητικών Μέσων της χώρας: «Απόψε είδαμε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Πού είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Πού είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας Εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος είχε απαγγείλει κατηγορίες σε 35 πρόσωπά (ανάμεσα στα οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης) για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης τον Ιούνιο του 2015, προσβεβλημένος ασφαλώς από τον χαρακτηρισμό του ως «σκευωρός», απέστειλε τότε εξώδικο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι διοικούντες την οποία όμως δεν του απάντησαν ποτέ, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής αποζημίωσης για αδικοπραξία μετα συκοφαντικής δυσφήμισης.

Στο δικαστήριο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ισχυρίστηκε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη συγκεκριμένη διαρροή, η οποία δημοσιεύθηκε σχεδόν απαράλλαχτη σε πολλά Μέσα αλλά ποτέ στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη εκείνου του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Μάλιστα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διατείνονταν ότι μετά την κατάθεση της αγωγής του Γιώργου Ανδρεάδη επικοινώνησαν με τα Μέσα που δημοσίευσαν αυτή τη διαρροή, καλώντας τα να… διαψεύσουν δημοσίως ότι είχε την παραμικρή σχέση με τον σύλλογο του Πειραιά!

Το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τον Ολυμπιακό, αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις του Γιώργου Ανδρεάδη ότι εκείνη η «ανακοίνωση» περιείχε συκοφαντίες και τίποτα παραπάνω. Του επιδίκασε, μάλιστα, το σύνολο του ποσού που ζητούσε ο ανακριτής.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή