“Επαιξε” με τους κανονισμούς η Super League, δικαιώθηκε στο Διαιτητικό της ΕΠΟ ο ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι η απόφαση που πήρε η Super League κατά πλειοψηφία ήταν κόντρα στον ΚΑΠ, ο οποίος προβλέπει ότι εφόσον υπάρχει αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής στον πρώτο γύρο, αυτή ορίζεται εμβόλιμα και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Πανιώνιο και τον Αρη μειοψήφησαν, οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, που από το 2015 λόγω του νόμου Κοντονή και κόντρα στις επιθυμίες των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ, αποτελείται από τακτικούς δικαστικούς και όπως ήταν αναμενόμενο δικαιώθηκαν.

Οι υπόλοιπες ομάδες ήθελαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία της NOVA, η οποία ήθελε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί με την αναβληθείσα 15η αγωνιστική.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τι υποστήριξαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, αλλά και τη θέση της Super League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης
Άρης – Λαμία
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
Ατρόμητος – Παναιτωλικός
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός
ΟΦΗ – Πανιώνιος
Παναθηναϊκός – Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση: (Απόσπασμα της υπ΄ αριθμόν 7/2019 απόφασης):

-ΔΕΧΕΤΑΙ, κατά πλειοψηφία, την κρινόμενη από 28-12-2018 προσφυγή της εδρεύουσας στον Πειραιά και εκπροσωπούμενης νόμιμα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΕ κατά του εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής και εκπροσωπούμενου νόμιμα αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

-ΑΚΥΡΩΝΕΙ την από 28-12-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω καθού αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ αναφορικά με τη διεξαγωγή της αναβληθείσας 15ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή στις 12,13 και 14 Ιανουαρίου 2019, με αντίστοιχη μετακύλιση κατά μια εβδομάδα των επόμενων αγωνιστικών ημερών.

-ΔΙΑΤΗΡΕΙ σε ισχύ την από 14-12-2018 απόφαση του ΔΣ της Super League αναφορικά με το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγωνιστικών ημερών από την 16η ως και την 20ή αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, και υποχρεώνει το Δ.Σ. της Super League να προβεί στον ορισμό διεξαγωγής της 15ης αγωνιστικής ημέρας, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ.6 του Κ.Α.Π., σε εμβόλιμες ημερομηνία/-ες αγωνιστικών ημερών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή