“Είμαι αντίθετος, όμως το ειδικό μέτρο με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι λειτουργεί”

Print Friendly, PDF & Email

Για την παρουσία των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι μίλησε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, σημειώνοντας ότι παρότι διαφωνεί βλέπει ότι είναι ένα ειδικό μέτρο που λειτουργεί, με τις ελάχιστες αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών να δείχνουν ότι υπάρχει έντονη καχυποψία για τους Ελληνες διαιτητές.

Παράλληλα, ο ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου σημείωσε ότι το VAR θα λύσει κάποια προβλήματα, με τους Ελληνες διαιτητές να είναι προετοιμασμένοι για την εφαρμογή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Σιδηρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM:

Για το VAR: «Θα λύσει σίγουρα προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Προς το παρόν είναι προς τη θετική κατεύθυνση η χρήση του. Σίγουρα θα βελτιώσει το επίπεδο. Σκοπός του VAR είναι να βοηθήσει να λυθούν τα ξεκάθαρα λάθη. Αυτά δηλαδή που την επόμενη ημέρα θα ήταν στα πρωτοσέλιδα. Θα πρέπει να βρει ποια είναι τα καθαρά λάθη και όχι για να ξαναδιαιτητεύσει το παιχνίδι. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται. Πιστεύω ότι οι Έλληνες διαιτητές θα είναι έτοιμοι. Το πιο δύσκολο είναι να ξεκαθαριστεί πού συμμετέχει το VAR και πού δεν συμμετέχει».

Για την αντιμετώπιση των διαιτητών στην Ευρώπη και την Ελλάδα: «Στο εξωτερικό οι αποφάσεις δεν αμφισβητούνται τόσο πολύ. Και υπάρχει μεγάλος σεβασμός γι’ αυτό και παρατηρούνται οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών. Υπάρχει αποδοχή στις αποφάσεις του διαιτητή».

Για την απόφαση να χρησιμοποιούνται ξένοι διαιτητές στα μεγάλα παιχνίδια: «Είμαι αντίθετος με την ξενομανία που υπάρχει στη χώρα. Είναι ένα ειδικό μέτρο και εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, λειτουργεί. Υπάρχουν ελάχιστες αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το λυπηρό για εμάς. Υπάρχει καχυποψία και εκνευρισμός σε κάθε σφύριγμα Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι. Ελπίζουμε ότι το μέτρο θα είναι βραχυπρόθεσμο και σύντομα να επανέλθουν οι Έλληνες διαιτητές και στα μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το που οφείλεται η καχυποψία αυτή για τις αποφάσεις των Ελλήνων διαιτητών: «Το μεγαλύτερο μερίδιο είναι στα ΜΜΕ. Ένα λάθος από Έλληνα διαιτητή αναδεικνύεται πάρα πολύ. Ενός ξένου όμως σχεδόν καθόλου. Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στους νέους διαιτητές για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα παιχνίδια».

Εάν πιστεύει ότι υπάρχει βελτίωση στο επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας: «Βελτίωση στους διαιτητές υπάρχει, ναι. Είναι πιο καταρτισμένοι και γυμνασμένοι. Έχει παιδιά με προσωπικότητα, έξυπνα και μορφωμένα. Αυτό που μένει είναι η εμπειρία».

Για την ελληνική διαιτησία: «Η επαγγελματική διαιτησία αφορά το θέμα της ασφάλισης και άλλα τέτοια ζητήματα. Ο διαιτητής λειτουργεί ως επαγγελματίας. Το επαγγελματικό θα έχει να κάνει ότι θα ασχολείται αποκλειστικά με ένα ματς».

Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές: «Έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα για τη Super League. Υπάρχει ακόμη θέμα στη Football League, αλλά δουλεύεται και πιστεύω ότι θα λυθεί και εδώ σύντομα».

Για τους πίνακες διαιτησίας: «Ο πίνακας δεν μπορεί να αλλάζει ανά τρεις μήνες. Πρέπει να είναι ετήσιος».

Για τη φάση του περσινού ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Είναι μια φάση που λες ‘’να μην μου τύχει’’. Πού όποια απόφαση και να πάρεις, θα φωνάξει η άλλη πλευρά. Το λάθος, κατά τη γνώμη μου, είναι στον βοηθό που άλλαξε απόφαση. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε τι ειπώθηκε. Αλλά με μια άλλη διαχείριση, πιο γρήγορη, θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση».

Εάν επηρεάζει ή όχι ο Βαρέλα: «Είναι απόφαση της στιγμής. Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Αυτή είναι πραγματικά μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση. Και στο βίντεο να το δεις, θα υπάρχει διχογνωμία. Και εγώ απλώς θα προσπαθούσα να χειριστώ διαφορά με τον βοηθό μου τη φάση αυτή».

Εάν έχει δεχθεί απειλές: «Από παράγοντες όχι. Επίθεση στον Άγιο Κοσμά και απειλές τηλεφωνικά από αγνώστους, ναι. Αλλά δεν με επηρεάζουν αυτά. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με όσα λάθη κάνω, που δεν αρνούμαι ότι έχω κάνει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή