Εγκρίθηκε ποσό 5,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί η σχετική τροπολογία να μην έχει ακόμη κατατεθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού και η Super League να αντιτίθεται, ωστόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά.

Μάλιστα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 5.515.200 ευρώ το οποίο αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 τη σεζόν 2019/20 και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα αποτελείται από 12 συμμετέχουσες.

Το ποσό αυτό πάντως δεν έχει αναλυθεί πώς θα μοιραστεί στις 12 ομάδες της Super League 2 κι αν σε αυτό περιλαμβάνεται και το εγγυημένο συμβόλαιο των ομάδων της Super League που θα υποβιβαστούν, όπως για παράδειγμα αυτό του Απόλλωνα Σμύρνης.

Αν πάντως το συγκεκριμένο ποσό πάει στα ταμεία μόνο των εννιά ομάδων που θα συνεχίσουν στη Super League 2 από τη φετινή Football League και διαμοιραστεί ισόποσα και όχι με βάση την εμπορική τους αξία, τότε αυτές οι εννιά ΠΑΕ θα λάβουν έκαστη 612.800 ευρώ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή