Ειρηνική πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο από ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Print Friendly, PDF & Email

Σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου καλούν απόψε οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις. Η πορεία θα γίνει στις 19.00 στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ. Η πορεία θα καταλήξει στο «Be Queer», τελευταίο στέκι της Zackie Oh, όπου οι φίλες της θα κάνουν drag show προς τιμήν της. Καλούν: Υπερήφανοι Γονείς, Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Proud Seniors Greece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+), ΟΛΚΕ, Πολύχρωμο Σχολείο, Athens Pride, Θετική Φωνή, Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης.

Το κάλεσμα
Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ Οι υπογεγραμμένες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, καλούν κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να συμμετάσχει σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, την Τρίτη στις 19.00 στην Οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ.
Όπως είχε πει ο ίδιος ο Ζακ Κωστόπουλος: «Εγώ με τη βία δεν το ‘χω. Ούτε ξύλο σε ταινία δεν μπορώ να δω». Αρνιόταν να ταυτιστεί με το πρόσωπο του τέρατος, με τη φρίκη της αυτοδικίας και του νόμου του δυνατού. Εντούτοις, βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκηνές ενός βάναυσου ξυλοδαρμού που, κάθε άλλο, παρά πολιτισμένη χώρα δείχνει. Ένας άνθρωπος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία άπραγων θεατών, χωρίς ν’ αποτελεί απειλή για τους θύτες του.
Κάποιοι μίλησαν για «δίκαιη αυτοδικία», για «προστασία της περιουσίας» ως δικαιολογία ενός φρικιαστικού λιντσαρίσματος και ακολούθησε ένας διασυρμός με ελλιπή ή και αλλοιωμένα στοιχεία με σκοπό να καταδείξει ότι συνάνθρωποί μας που κατατάσσονται αυθαίρετα στο «περιθώριο» απειλούν βιτρίνες, τις βιτρίνες της ζωής των «κανονικών» που ξεβολεύονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυτό που δεν θέλουν να δουν, που κάνουν ότι δεν υπάρχει και που, όταν βρεθεί μπροστά τους, πρέπει να εξαφανιστεί με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο γιατί «τους χαλά την αισθητική», γιατί δεν θέλουν να υπάρχει στη δημόσια σφαίρα.
Ακόμα και η πολιτεία -η δράση της αστυνομίας σχετικά με τον φόνο-, στην καλύτερη περίπτωση φαίνεται να θέλει να συγκαλύψει το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ στη χειρότερη, φαίνεται να έχει συνδράμει στην εξόντωση του μη κανονικού.
Η ζωή δεν είναι βιτρίνα, δεν αξίζει όσο μία βιτρίνα και ένας όχλος που επιτίθεται με τέτοια αγριότητα και μένος στον αδύνατο, τον ανήμπορο, τον πεσμένο κάτω διαφορετικό, τη στιγμή που έχουν βγει κάμερες και κινητά ν’ απαθανατίσουν τη ζούγκλα της μεγαλούπολης, δεν είναι πολιτισμένος.
Τουναντίον, ξερνά διάχυτο εκφασισμό με «αντρίκιες» κλωτσιές, σκηνές ωμής βίας και έναν αιμόφυρτο Ζακ να ξεψυχά με χειροπέδες. Σήμερα ήταν ο Ζακ, αύριο ποιος;
* Απαιτούμε άμεση και εκ βαθέων διερεύνηση ΟΛΩΝ των αποδεικτικών στοιχείων.
* Απαιτούμε απόδοση δικαιοσύνης. Καμία ζωή δεν είναι για πέταμα.
* Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ορατότητα, την ασφάλεια, την ισότητα και τον σεβασμό. * Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά ώστε να μη κουκουλωθεί τίποτα. Η πορεία θα καταλήξει στο Be Queer,τελευταίο στέκι της Zackie Oh όπου θα έχουμε ελεύθερη είσοδο και θα μας συντροφεύει η αγαπημένη της Madonna.
ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΧΤΥΠΑΣ; ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-Συνδιοργανωτές: ΛΟΑΤΚΙ+ Συλλογικοτητες Υπερήφανοι Γονείς Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας Οικογενεις Ουρανιο Τοξο Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης Σωματειο Υποστηριξης Διεμφυλικων (ΣΥΔ) ΟΛΚΕ Proud Seniors Greece (ομαδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+) Πολυχρωμο Σχολειο Athens Pride και Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”
Πηγή/Φώτο: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή