“Κοriopolis”: «Άλλοι μάρτυρες δεν θυμούνταν, άλλοι άλλαξαν τις καταθέσεις»

Print Friendly, PDF & Email

Στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνουν τελικά γνωστές οι προτάσεις της εισαγγελέως στη δίκη του “μεγάλου Κοριόπολις” για τους συνολικά 84 κατηγορούμενους.

Αυτό επρόκειτο να γίνει κατά τη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου, όμως παρότι η διαδικασία άρχισε με την αγόρευση της εισαγγελέως, λίγο πριν της 12 το μεσημέρι ζήτησε διακοπή επικαλούμενη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει.

Η δίκη άρχισε από τις 9:00. Κατά την έναρξη τη αγόρευσης της η εισαγγελέας, Π. Ζάκκα, διάβασε τις διατάξεις των νόμων βάσει των οποίων κατηγορούνται οι κατηγορούμενοι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας.

Σε εκείνο το σημείο είπε τα εξής: «Υπήρξε δυσχέρεια, κάποιοι από τους μάρτυρες δεν θυμούνταν και άλλοι άλλαξαν τις καταθέσεις τους. Θα εκτιμηθεί».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου της είπε ότι οι μάρτυρες έδωσαν διαφορετική διάσταση για το πώς μπορεί να στηθεί ένα παιχνίδι.

Από όσα διάβασε η εισαγγελέας στο ακροατήριο χαρακτηριστικά είναι όσα είπε για τις καταθέσεις των Κούγια και Βοργιά. Ο Κούγιας, που ήταν εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, στην κατάθεσή του είπε ότι έχει αδικήσει τον Τσακογιάννη αλλά και τους Μπέο και Παπαδόπουλο γιατί όταν τα είπε δεν γνώριζε.

Ο δε Βοργιάς στην κατάθεσή του είπε ότι είχε επηρεαστεί από όσα ακούγονται στην τηλεόραση και από όσα έλεγε στα ραδιόφωνα ο Κούγιας και κατέθεσε ό,τι άκουγε να λέγεται χωρίς να έχει γνώση και στη συνέχεια κατάλαβε πως έκανε λάθος.

Οσον αφορά στον Πιλάβιο, είπε ότι δεχόταν παράπονα από τον Μπέο για τους διαιτητές αλλά ποτέ δεν απειλήθηκε και δεν εκβιάστηκε και ότι ορισμένοι παράγοντες ήθελαν να μην αδικούνται από τη διαιτησία για να πουλάνε μαγκιά σε κάποιους άλλους.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν πολλοί κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης και Γιώργος Μποροβήλος

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή