Ενοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Κατσούλη στο Ηρόδοτος-Εθνικός

Print Friendly, PDF & Email

Ένοχοι κρίθηκαν τελικά και οι τρεις κατηγορούμενοι για το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα το Σεπτέμβριο του 2014 σε επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Συγκεκριμένα στους δύο εξ αυτών, τον 35χρονο και τον 29χρονο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο, που είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είxε προτείνει την αθώωση των δύο εξ αυτών, του 35χρονου και του 29χρονου, αλλά την καταδίκη του 27χρονου.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ικανοποίηση και ανακούφιση στην οικογένεια του άτυχου 46χρονου, με τους συγγενείς του να αποχωρούν συγκινημένοι από τη δικαστική αίθουσα, σε αντίθεση με τους συγγενείς των κατηγορουμένων, που βλέπουν τους τρεις να παίρνουν το δρόμο της φυλακής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κάθισαν οι δύο νεαροί, 35 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα, αλλά και ένας 27χρονος, ο οποίος αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο αντιεισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος φίλαθλος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και κατέρρευσε εντός του γηπέδου.

Αρχικά είχε νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του είχε μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή η κατάσταση του ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμη με τους γιατρούς τόσο στο Βενιζέλειο όσο και στο 401 να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου ο 46χρονος να διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Τελικά ο άτυχος φίλαθλος δεν άντεξε τα τραύματα του και υπέκυψε.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή