Ερώτηση στη Βουλή για εξέλιξη της ποινικής δικογραφίας της “υπόθεσης Τζήλου”

Print Friendly, PDF & Email

Ενημέρωση από τον υπ. Δικαιοσύνης για το πού βρίσκεται η υπόθεση της επίθεσης κατά του διαιτητή Αθαν. Τζήλου, καθώς και οι έρευνες για την ανακάλυψη των ηθικών αυτουργών αυτής, ζητούν οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» Απόστολος Αβδελάς, Α’ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Χήτας, Β’ Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτηση αναφέρουν: «Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης εις βάρος του διαιτητή Θανάση Τζήλου, τον Δεκέμβριο του 2018 στη Λάρισα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν, ενώ αναζητείται ακόμα ένας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναλυτικά: «Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, διαιτητή ποδοσφαίρου, που διαπράχθηκε το 2018 στην πόλη της Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι, πρωινές ώρες της 19 Δεκεμβρίου τη στιγμή που ο 36χρονος επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, εξωτερικά της οικίας του, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών. Πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας».

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, ερωτάσθε

1 . Σε ποιο σημείο βρίσκεται η εξέλιξη της ποινικής δικογραφίας του κου Τζήλου;

2. Έχει διαταχθεί εντολή να εξακριβωθούν τα στοιχεία και των ηθικών αυτουργών των ως άνω κακουργηματικών πράξεων;»

Πηγή: Ελευθερία της Λάρισας

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή