Η άγνωστη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στην ΕΡΑσπορ 101,8

Print Friendly, PDF & Email

Η εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι Μόνος σου» ανοίγει αυτή τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου (22:00) το φάκελο «Η άγνωστη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΑσπορ 101,8 θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων ιστορίας, Νάσος Μπράτσος, ο οποίος θα μιλήσει για τη νέα του έρευνα, που αποτυπώνεται στο βιβλίο «Σπορ και κοινωνικές αντιστάσεις».

Θα επιχειρηθεί να απαντηθούν ερωτήματα, που αιωρούνται στο χρόνο, ενώ θα αναφερθούν και άγνωστες πτυχές της αθλητικής ιστορίας, ακόμη και πριν από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει η ακαδημαϊκός Χριστίνα Κουλούρη (Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Πρόεδρος Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), Διευθύντρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και συγγραφέας του βιβλίου «Αθλητισμός και όψεις της αστικής κοινωνικότητας: γυμναστικά και αθλητικά σωματεία 1870-1922»

Επίσης, θα τοποθετηθούν οι δημοσιογράφοι Θανάσης Βογιατζής (Βόλος) και Τάσσος Σταθόπουλος (Πάτρα), που έχουν ερευνήσει την ιστορία του αθλητισμού και τη σύνδεσή του με την κοινωνία, έχοντας και πλούσιο συγγραφικό έργο για τα θέματα αυτά…

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου», η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φυσικά αθλητές και προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή