«Η βία το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν την κερδίζεις μόνο με πειθαρχικές ποινές»

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την ομιλία του Χέρμπερτ Χούμπελ τον λόγο στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ πήρε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της βίας τονίζοντας πως «είναι γεγονός ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού» και ομολόγησε ότι «δεν στάθηκε δυνατό να αποτρέψουμε κάποια φαινόμενα».

Παρόλα αυτά, ο Βαγγέλης Γραμμένος εκτίμησε πως υπήρξαν κάποια βήματα προόδου: «Νομίζω ότι έγινε κατανοητό ότι αυτά τα δυσφημιστικά φαινόμενα έχουν μειωθεί και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Μία τέτοια μάχη δεν την κερδίζεις μόνο με πειθαρχικές ποινές, με άλλα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χρειάζεσαι την εγρήγορση πολιτείας, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να βλέπουμε ένα άλλο ποδόσφαιρο και σε εμάς να δημιουργούνται ζητήματα που προσβάλουν το άθλημα.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές σε αυτό τον ένα χρόνο που μας πέρασε. Εκπληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα της ΦΙΦΑ από το 2018. Σύντομα θα μπορούμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα του στρατηγικού πλάνου της ΕΠΟ».

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο VAR, στους ύποπτους αγώνες αλλά και στην αναδιάρθρωση.

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και το νέο σύστημα του Κυπέλλου Ελλάδας: «Το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι πιο έντονο, θα αυξηθεί και το οικονομικό περιβάλλον θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης».

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αντίστοιχα βήματα έχουν γίνει και στον κανονισμό αδειοδότησης. Η συνεργασία της ΕΠΟ με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Για τις επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ: «Δόθηκαν χρήματα στις Ενώσεις μέσω επιχορηγήσεων και σε ερασιτεχνικά σωματεία μέσω συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδας, κάτι που θα γίνει και φέτος. Ενισχύσαμε τα σωματεία της γ’ εθνικής. Τους 12 μήνες η ΕΠΟ έδωσε σε ερασιτεχνικά σωματεία 1.2 εκατ. ευρώ. Έχουμε βλέμμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, βλέπουμε τις δυσκολίες».

Για το VAR: «Η ΕΠΟ έχει ολοκληρώσει την αποστολή της, έχει υπογραφεί η σύμβαση με ανάδοχο. Μένει μόνο η αναβάθμιση τεχνικών υποδομών κάτι που είναι έργο ΟΤΕ. Τα οικονομικά των διαιτητών αποτελούσαν μάστιγα τα τελευταία χρόνια».

Για τους αγώνες που θεωρούνται ύποπτοι προς χειραγώγηση: «Είναι ένα φαινόμενο. Η καταπολέμηση του δεν αφορά μόνο τη γνωστοποίηση των ύποπτων αγώνων αλλά προϋποθέτει και μια δράση μέσα από συνεργασία με πολιτεία. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να το χτυπήσεις. Έχουμε στρατηγικό πλάνο, έχουμε την έγκριση από την UEFA και περιμένουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την ελληνική πολιτεία».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή