Η εφορία έψαχνε επί ώρες την απόδειξη του Μπολτ στο Nammos

Print Friendly, PDF & Email

Hταν μάλλον αναμενόμενο να εντυπωσιάσει η απόδειξη των 88.000 ευρώ που έφτασε στο τραπέζι του Γιουσέιν Μπολτ όταν είχε βρεθεί στο πάρτι του Nammos στην Μύκονο.

Ωστόσο προσέλκυσε και ενδιαφέρον από την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων της οποίας το κλιμάκιο αναζήτησε να βρει την απόδειξη για να διαπιστώσει αν ήταν αληθινή και φυσικά αν όλα είχαν κοπεί όπως έπρεπε.

Το Πρώτο Θέμα που είχε δώσει στη δημοσιότητα το χαρτάκι, αναφέρει πως κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που πήγαν για να ελέγξουν τα ταμεία της επιχείρησης την ημέρα της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ψαρού, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν η απόδειξη των 88.000 ευρώ που είχε πληρώσει ο διάσημος σπρίντερ πριν από δύο εβδομάδες.

Το ρεπορτάζ με το υπέρογκο χρηματικό ποσό που είχε πληρώσει μέσα σε δύο μόλις ώρες ο Γιουσέιν Μπολτ στο Nammos είχε κάνει το γύρο του ίντερνετ, αλλά επειδή το χαρτί που δεν είναι η απόδειξη της ταμειακής μηχανής κέντρισε την προσοχή των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που έστειλαν τα κλιμάκιά τους όχι μόνο για να ελέγξουν τα ταμεία του bar κατά την διάρκεια της συναυλίας αλλά να εντοπίσουν αν είχε κοπεί ή όχι η συγκεκριμένη ταμειακή απόδειξη περίπου δύο εβδομάδες πριν.

Τι αναφέρει το protothema.gr: Φτάνοντας στην Ψαρού οι ελεγκτές το πρώτο πράγμα που ζήτησαν από τους υπεύθυνους της επιχείρησης ήταν να ελέγξουν το «Ζ» εκείνης της ημέρας, το στοιχείο δηλαδή όπου απεικονίζεται ο συνολικός τζίρος και ο ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις, όπως και να διαπιστώσουν αν είχαν κοπεί όλες οι νόμιμες αποδείξεις στο τραπέζι του Μπόλτ.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος αναγκάστηκαν να παρέχουν στα κλιμάκια της ΑΑΔΕ όλες τις αποδείξεις που αφορούσαν στο τραπέζι του Μπόλτ, περίπου 20, καθώς και την απόδειξη από την πιστωτική κάρτα του διάσημου αθλητή από την οποία πληρώθηκε το σύνολο του λογαριασμού.

Εντύπωση όμως δεν προκάλεσε μόνο ο αιφνιδιαστικός και εκ των υστέρων έλεγχος των κλιμακίων αλλά και η παραμονή των πέντε συνολικά ελεγκτών από τις 10 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 08:30 το (επόμενο) πρωί του Σαββάτου χωρίς ξεκούραση αλλά και χωρίς διατροφή. Τα κλιμάκια δούλευαν non stop επικοινωνώντας κάθε πέντε λεπτά με τους ανωτέρους τους στο υπουργείο Οικονομικών, έχοντας λάβει εντολή να βρουν «λαβράκια» πάση θυσία. Τελικά αποχώρησαν άπραγοι και κατάκοποι καθώς όπως διαπιστώθηκε από τον εξονυχιστικό έλεγχο είχε κοπεί απόδειξη ακόμα και για το τελευταίο σφηνάκι.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή