Η FIFA διέγραψε τη λέξη “διαφθορά” από τον “Κώδικα Δεοντολογίας”!

Print Friendly, PDF & Email

Την αλλαγή στον Κώδικα Δεοντολογίας, σύμφωνα με την οποία η δυσφήμηση ανθρώπου που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο μπορεί να επιφέρει ακόμα και πενταετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα, προσπάθησε να εξηγήσει η FIFA.

Από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία τονίζουν ότι δυσφήμηση θεωρείται «η διάδοση ψευδών πληροφοριών που έχει ως στόχο την αμαύρωση της φήμης ενός ατόμου ή μίας ομάδας ατόμων», σημειώνοντας ότι αυτό θα κρίνεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μάλιστα, μέλος διοικητικού οργάνου της FIFA που έχει ως έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι από τη στιγμή που ανάλογες πράξεις διώκονται και σε άλλα νομικά συστήματα, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να διαφοροποιείται, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επιβάλλονται οι ανάλογες τιμωρίες, ξεκαθαρίζοντας ότι η αλλαγή αυτή δεν γίνεται για να προστατευτεί μόνο η FIFA, αλλά γενικότερα όλοι οι ποδοσφαιρικοί φορείς που οι ενέργειές τους σχετίζονται με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή στον Κώδικα Δεοντολογίας, καθώς πλέον σε αυτόν δεν υπάρχει η λέξη «διαφθορά», με την πλευρά της FIFA να επισημαίνει ότι η τροποποίηση αυτή δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που θα εξετάζονται οι παραβάσεις.

Βέβαια, σε περιπτώσεις που προκύπτουν κατηγορίες για δωροδοκία, υπεξαίρεση χρημάτων και χειραγώγηση αγώνων θα παραγράφονται με το πέρας μίας δεκαετίας.

«Παρόλο που στο νέο κώδικα υπάρχουν νέες προθεσμίες για ορισμένες σοβαρές παραβάσεις, η Επιτροπή Δεοντολογίας θεωρεί ότι τα δέκα χρόνια (σ.σ. δεκαπέντε σε περίπτωση που η έρευνα είναι σε εξέλιξη) είναι επαρκές χρονικό διάστημα για να εξεταστούν οι περιπτώσεις αυτές.

Στόχος των αλλαγών αυτών είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο ποδόσφαιρο και οι διαδικασίες που θα αντιμετωπίζονται αυτές οι σοβαρές περιπτώσεις να είναι ταχύτερες», δήλωσε μεταξύ άλλων άνθρωπος της FIFA.

Πηγή: skysports.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή