Καταδικάστηκαν τέσσερις από τους οχτώ εμπλεκόμενους για τον ξυλοδαρμό του Κωνσταντινέα

Print Friendly, PDF & Email

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο της Καλαμάτας τους τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους που επιτέθηκαν στον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα λίγα μέτρα έξω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Καλαμάτας και το Παμίσου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι ποινές
Μετά από πολύωρη διαδικασία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τον ξυλοδαρμό και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκισης με αναστολή για απλή συνέργεια και ψυχική συνδρομή στο περιστατικό, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε αθώος για δικονομικούς λόγους.

Ο βουλευτής ζήτησε να μην διωχθούν ποινικά τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και αθωώθηκαν.

Επί της διαδικασίας, αποδείχτηκε ότι πράγματι υπήρξε το βίαιο επεισόδιο κατά του βουλευτή, το οποίο αποσυνδέθηκε το αδίκημα από τον αθλητικό νόμο και αποδείχτηκε ότι οι λόγοι της επίθεσης είχαν εθνικιστικά αιτία, λόγω της επικαιρότητας την εποχή του επεισοδίου για το θέμα της Μακεδονίας, λαμβάνοντας έτσι σαφώς πολιτικές προεκτάσεις.

Κι αυτό δεδομένου ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δεν είχαν καμία προηγούμενη σχέση με τον βουλευτή ή προηγούμενα από τους αθλητικούς χώρους, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.
Με άλλα λόγια η εθνικιστική έξαρση που υπήρχε τότε, λόγω της έπικείμενης ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, οδήγησε σε αυτή την ακραία συμπεριφορά τους κατηγορούμενους, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του Πέτρου Κωνσταντινέα, αφού επλήγη ως πρόσωπο και κυρίως ως βουλευτής.

Πηγή: messinialive.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή