Κοντονής: “Δεν είχε δουλειά η κυβέρνηση να επέμβει με βίαιο και αντιθεσμικό τρόπο”

Print Friendly, PDF & Email

Για λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 σχετικά με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή των προβλεπόμενων ποινών σε περίπτωση πολυιδιοκτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Για μία απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα κρινόταν στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου-πρωτοβάθμια στο δικαστήριο της Super League και δευτεροβάθμια στο δικαστήριο της ΕΠΟ που στελεχώνονται με τακτικούς δικαστές- η ιστορία θα έπαιρνε το δρόμο της και θα αποφάσιζαν τα δικαιοδοτικά όργανα. Δεν είχε δουλειά η κυβέρνηση να επέμβει κατά τη διάρκεια μίας εκκρεμοδικίας, με ένα βίαιο και αντιθεσμικό τρόπο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ερωτηματικά και να προκληθούν αντιδράσεις. Η κυβέρνηση παρενέβη και με δηλώσεις, αλλά και με νομοθετική πρωτοβουλία-ακόμη χειρότερα- προκειμένου να διαμορφώσει ένα άλλο πεδίο», δήλωσε.

Σε ερώτηση για προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού για διακοπή της Super League και Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Κοντονής σημείωσε:

» Όταν το 2015 φέραμε το νόμο και μας απειλούσαν με Grexit είχα πει στη Βουλή ότι αυτό είναι προτιμότερο παρά μια κατάσταση που βιώνουμε επί μονίμου βάσεως από τους παράγοντες και την οπαδική αλητεία. Τότε, με απειλούσαν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες με αποβολή και στη Βουλή η ΝΔ με κατηγορούσε για ολετήρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ για τα ίδια πράγματα σήμερα χειροκροτεί τον κ. Μητσοτάκη.»

Πηγή: athina984.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή