Κοντονής “Σε λίγο θα διαμορφώνουν τη βαθμολογία και θα δίνουν το πρωτάθλημα”

Print Friendly, PDF & Email

Για την τροπολογία που καλείται η βουλή να ψηφίσει μίλησε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ονομαστική ψηφοφορία: «Φαντάζομαι ότι έγινε για να τοποθετηθούν τα κόμματα με παρρησία για ένα σοβαρό γεγονός που έχει προκύψει. Τα κόμματα πρέπει να τοποθετούνται ευθέως σε τέτοια ζητήματα και να μην κρύβονται. Πρέπει να παίρνουν σαφή θέση και να μην είναι ήξεις αφήξεις. Είναι μια απαράδεκτη τροπολογία. Επεμβαίνει μεσούσης μιας εκκρεμοδικίας. Έλεγαν ότι εγώ επεμβαίνω ως υφυπουργός Αθλητισμού, τώρα τι λένε; Σε λίγο θα διαμορφώνουν τη βαθμολογία και θα δίνουν το πρωτάθλημα».

Για την αλλαγή νόμου: «Είναι απαράδεκτη η μεθοδολογία. Η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση και απορώ πώς σκέφτηκαν να μεθοδεύσουν αυτήν την απόφαση. Μεσούσης μιας εκκρεμοδικίας διαμορφώνεται ένας πίνακας ποινών. Έκανα μια πρόβλεψη χθες, ότι μέχρι το βράδυ η κυβέρνηση θα το σκεφτεί, γιατί αυτό το πράγμα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και φέρνει κίνδυνο grexit. Τελικά προχώρησε».

Για τη διαφορά στις αντιδράσεις που υπήρχαν επί δικής του θητείας: «Το 2015, όταν η κυβέρνηση έκανε την προσπάθεια κάθαρσης του ποδοσφαίρου, για το παραμικρό που επεμβαίναμε υπήρχε σφοδρή αντίδραση. Θεωρώ απαράδεκτο ότι βουλευτές υποστηρίζουν συμφέροντα ομάδων και όχι το κράτος δικαίου και τη νομιμότητα».

Για το αν έχασαν πλέον το δικαίωμα τα μέλη της ΕΕΑ να κρίνουν την υπόθεση: «Δεν έχασαν το δικαίωμα να κρίνουν. Εκείνο που δεν μπορούν να κάνουν είναι να επιβάλλουν τις ποινές που προβλέπονταν. Είπε ο κ. Αυγενάκης στην πρώτη του αντίδραση ότι αυτές οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι καταδικαστικές για ιστορικές ομάδες. Αυτό είναι μοναδικό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Δηλαδή να χωρίζονται οι ομάδες και οι πολίτες και οι ομάδες σε ισχυρούς και μη.

Έχει διασαλευτεί κάθε έννοια κράτους δικαίου. Είναι μια απαράδεκτη δήλωση. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται έναντι όλων με την ίδια αυστηρότητα. Και πέρα απ’ αυτό δεν επενέβη στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά εν μέσω μιας εκκρεμοδικίας. Αυτό είναι μοναδικό».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Όταν ένας υπουργός ή οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός δεν τηρεί τον νόμο απαρέγκλιτα και το ίδιο για όλους, θα βρεθεί κατηγορούμενος από όλους. Είχα πει να προσέξει τι κάνει και τι λέει».

Για τις κινήσεις της κυβέρνησης: «Είναι κινήσεις πανικού. Θα μπορούσαν να έχουν αφήσει να εξελιχθούν τα πράγματα στα αρμόδια όργανα. Δεν επρόκειτο για κυβερνητική απόφαση και δεν είχαν καμία δουλειά να εμπλακούν. Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει πού βρίσκεται».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή