Κωνσταντινίδης: «Πράξη δικαιοσύνης η δημιουργία κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κ. Κωνσταντινίδης
Print Friendly, PDF & Email

Με δηλώσεις του στο athlitiko, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, μιλά για την αλλαγή που δρομολογείται με τη δημιουργία κρητικού ομίλου στη Γ’ Εθνική, ενώ επισημαίνει πως είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί ένα πιο μεγάλο σχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση.

Ειδικότερα και μετά από ερώτηση που τέθηκε στον κ. Κωνσταντινίδη για το γεγονός ότι οι αλλαγές με τη δημιουργία του κρητικού ομίλου προχωρούν, αλλά δεν αναδιαρθρώνουν επί της ουσίας το πρωτάθλημα, μας απάντησε ότι αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί…

Από ‘κει και πέρα, ξεχωρίζει από τις δηλώσεις του η αναφορά που κάνει ότι οι τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης δούλεψαν συντεταγμένα και κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις του, αλλά μεταξύ άλλων και την προκήρυξη για το πώς θα διεξαχθεί την νέα περίοδο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αποκλειστικά με τις ομάδες από την Κρήτη.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η αλλαγή. Εχουμε πάρει μία δέσμευση από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Γραμμένο και συνολικά από την επιτροπή πρωταθλημάτων δια στόματος του κ. Ψαρόπουλου και του κ. Δημητρίου ότι θα τεθεί σε πολύ ισχυρή βάση η δημιουργία ενός κρητικού ομίλου.

Το καλό είναι ότι αυτό έγινε μετά από μια συντονισμένη κίνηση και των τεσσάρων Ενώσεων του νησιού. Υπήρξε μια προεργασία. Αρκετό καιρό τώρα το δουλεύουμε. Εχουμε συζητήσει μεταξύ μας, έχουμε καταθέσει γραπτά τις προτάσεις μας, έχουμε ένα σχέδιο. Οταν προτείναμε να γίνει κρητικός όμιλος, δεν είπαμε “θέλουμε να γίνει κρητικός όμιλος”. Περιγράψαμε το πώς θα γίνει, πώς θα είναι φέτος το πρωτάθλημα, περιγράψαμε το πόσες ομάδες θα πέφτουν, κάναμε την προκήρυξη για του χρόνου, δηλαδή δώσαμε στους ανθρώπους όλα τα εργαλεία ώστε να έχουν μπροστά τους μια εικόνα για να μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν όμιλο. Ουσιαστικά τους λύσαμε τα χέρια, τους δώσαμε ένα εγχειρίδιο.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η Κρήτη είναι μία τεράστια περιφέρεια. Είμαστε περίπου 750.000 άνθρωποι. Είμαστε τέσσερις Ενώσεις, εκπροσωπούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ της Ελλάδας, νομίζω ότι οι ομάδες μας έχουν το δικαίωμα να μην ξοδέψουν τόσα χρήματα. Παραδείγματος χάρη, ένα μπάτζετ μ.ο. μιας ομάδας από την Κρήτη είναι τουλάχιστον πάνω τέσσερις φορές πάνω από ένα μπάτζετ μιας ομάδας της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Κατ’ επέκταση, νομίζω ότι ήταν ή θα είναι μια πράξη για τον κρητικό όμιλο, κυρίως δικαιοσύνης απέναντι σε όλους μας που εργαζόμαστε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: athlitiko

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή