Κύπρος: Αξιωματικός του Στρατού έκανε μασάζ σε spa και τα χρέωνε στο κράτος

Print Friendly, PDF & Email

Ανώτερος αξιωματικός του Κυπριακού Στρατού που υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα έκανε μασάζ και επισκεπτόταν spa και έστελνε τον λογαριασμό στο υπoυργείο Άμυνας ως ιατρικά έξοδα του ίδιου και της οικογένειας του.

Όπως προκύπτει από έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Κύπρου ο αξιωματικός μέσα σε διάστημα 4 ετών χρέωσε το κράτος με 101.375 ευρώ για ιατρικά έξοδα του ίδιου και της οικογένειας του, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι κάποιος αντιμετώπιζε ιατρικό πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια ο αξιωματικός είχε λάβει μόλις οκτώ μέρες άδεια ασθενείς … και έσφυζε από υγεία.

Από δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα αναλυτικά τιμολόγια και χρεώσεις για τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του αξιωματικού, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε σοβαρή χρόνια ιατρική πάθηση ή νόσημα που να απαιτεί τακτική ιατρική παρακολούθηση και χορήγηση συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής, καθώς επίσης να έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Όλα τα μέλη της οικογένειας, διαφαίνεται ότι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλονταν σε διάφορες οδοντιατρικές εργασίες, που αφορούσαν κυρίως καθαρισμό πέτρας, θεραπεία φλεγμονής των ούλων, φθορίωση και στίλβωση των δοντιών, κ.α., συνολικού κόστους περίπου 490 ευρώ ανά επίσκεψη. Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες δεν καλύπτονται από τα κρατικά ταμεία.

Αυτές οι οδοντιατρικές εργασίες γινόντουσαν κάθε τέσσερις μήνες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή