Κύπρος: Θρίλερ με θάνατο 34χρονης σε τελετή σαμανισμού

Print Friendly, PDF & Email

Υπόθεση “σαμανισμού” διερευνάται στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα, η 34χρονη Λετονή που βρέθηκε νεκρή στη Λάρνακα συμμετείχε σε μυστικιστική τελετή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΥΚΑΝ (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών), Στέλιο Σεργίδη, από τις εξετάσεις της αστυνομίας φαίνεται ότι η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση που θα γινόταν τελετή με τη χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, την οποία ονομάζουν “πνευματική τελετή”.

“Συμμετείχαν περίπου ακόμα 20 άτομα στην τελετή οι πλείστοι από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της τελετής χορηγήθηκε ένα ρόφημα που πιθανόν να περιέχει παράνομη ουσία. Είναι φυτική, παραισθησιογόνος ουσία” είπε συγκεκριμένα ο Υπεύθυνος της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Omega.

“Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες αλλά όχι καταγγελίες σε βάρος της. Όχι για συναντήσεις αλλά για τη συγκεκριμένη ουσία” είπε ο κύριος Σεργίδης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κύπρου, στις 27/08/2019, μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, γυναίκα ηλικίας 34 ετών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στις 28/08/2019 διενεργήθηκε νεκροτομή επί της σορού, κατά την οποία παραλήφθηκαν τεκμήρια για να αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις με σκοπό να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία, ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της.

Επίσης, προέκυψε μαρτυρία, ότι στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, προσφέρθηκε συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε ναρκωτική ουσία που περιλαμβάνεται στα ελεγχόμενα φάρμακα τάξεως Α.

Μια 50χρονη από τη Ρωσία η οποία είχε συλληφθεί ως υπεύθυνη της διοργάνωσης τελετής σαμανισμού, οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησής της.

Η συγκεκριμένη τελετή “σαμανισμού”, γίνονται για “εξαγνισμό του πνεύματος” όπως αναφέρουν οι διοργανωτές τους. Για την υπόθεση καταζητείται και 50χρονος από την Κολομβία ο οποίος φαίνεται ότι έφτασε στην Κύπρο ειδικά για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης τελετής, μεταφέροντας μάλιστα το βότανο.

Οι σαμάνοι ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν, συνοδεύουν τους νεκρούς τους στον κόσμο των νεκρών και παίζουν ρόλο μεσολαβητικό ανάμεσα στους θεούς και τα μέλη της κοινότητας έχοντας πρόσβαση σε μια ζώνη του νερού, απρόσιτη στα άλλα μέλη της κοινότητας. Υποστηρίζουν ότι έχουν άμεση επαφή με τους θεούς και τα πνεύματα αλλά και με θεότητες άγνωστες στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Το βότανο από τον Αμαζόνιο

Το συγκεκριμένο ρόφημα φαίνεται –σύμφωνα με σχετικές αναφορές- να περιέχει ένα βότανο από τον Αμαζόνιο το οποίο αναμειγνύεται με άλλες ουσίες με υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας για αυτόν που το καταναλώνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάδοση του γίνεται από χώρα σε χώρα με ταχείς ρυθμούς γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Θάνατοι ανθρώπων από διάφορες χώρες έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με το βότανο ayahuasca.

Πιο γνωστή η περίπτωση του 19χρονου Henry Miller, ενός φοιτητή από το Μπρίστολ που πέθανε στην Κολομβία αφότου πήρε μέρος σε μια σαμανική τελετή.

Οι αναφορές στο διαδίκτυο σχετικά με το ayahuasc

“Ναρκωτικό που ανήκει στην κατηγορία των ψυχεδελικών. Έχει παρόμοια δράση με αυτή που έχουν τα μαγικά μανιτάρια και το LSD. Το Αγιαχουάσκα προέρχεται από ένα φυτό που στις αυτόχθονες φυλές της Νότιας Αμερικής και αναμειγνύεται με ένα φυτό που λέγεται chacruna και χρησιμοποιείται στις σαμανικές τελετές για τις θεραπευτικές ιδιότητες του. Το αγιαχουάσκα ( «aya»=πνεύμα, «waska»=αναρριχητικό φυτό) δεν χρειάζεται χημική διεργασία για την παραγωγή του. Μόνο ένα καζάνι και κάποια συγκεκριμένα βότανα. Παρασκευάζεται παραδοσιακά από σαμάνους ή τους κουραντέρος (curanderos) του Αμαζονίου. Για το μείγμα του αφεψήματος χρησιμοποιούνται εκτός των άλλων βοτάνων το αναρριχητικό φυτό Banisteriopsis caapi ή αγιαχουάσκα (το οποίο και θεωρείται βάση του μείγματος) και το φυτό τσακρούνα (chacruna) ή Psychotria viridis ή πράσινη ψυχώτρια. Το καθένα μόνο του δεν έχει καμία δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο συνδυασμός τους όμως προκαλεί ψυχοτρόπα αποτελέσματα”.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1994 στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of General Psychiatry, o συγγραφέας Rick Strassman, αναφέρει ότι ακόμα και με τα άτομα που είναι έμπειροι λήπτες, η εφορία εναλλασσόταν γρήγορα σε στρες και το όνειρο μετατρεπόταν σε εφιάλτη.

Οι χρήστες μπορεί να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε διαφορετικό κόσμο ή σε μια πραγματικότητα που είναι πιο ζωντανή και πιο συναρπαστική από ό, τι τα όνειρα, όπως λέει ο Strassman. Άλλοι χρήστες αναφέρουν εξαιρετικά ρεαλιστικές ακουστικές ψευδαισθήσεις και αλλοιωμένη εικόνα του σώματος.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή