Μετά την Ομόνοια προσφεύγει στις UEFA/FIFA και η ΑΕ Λεμεσού για τη διαιτησία

Print Friendly, PDF & Email

Στα… χνάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου και το κυπριακό. Μετά την Ομόνοια και η ΑΕ Λεμεσού γνωστοποίησε πως θα προσφύγει στην UEFA και τη FIFA για να προασπίσει τα συμφέροντά της διότι θεωρεί πως υπάρχει «Οργανωμένο σχέδιο εναντίον της από την Επιτροπή Διαιτησίας-Διαιτητές-Αρχιδιαιτητή-Εκπαιδευτή Διαιτητών-Πρόεδρο της ΚΟΠ».

Αναλυτικά η επιστολή της ΑΕ Λεμεσού:

«Είναι ο έκτος συνεχόμενος αγώνας στον οποίο κατάφωρα και επιβεβαιωμένα από την ανάλυση των φάσεων σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς (ΡΙΚ και CYTA) η ομάδα μας αδικείται και με εμφανή τρόπο από αποφάσεις διαιτητών να καθορίζουν αποτέλεσμα και να στερείται η ομάδας μας βαθμούς οι οποίοι θα άλλαζαν άρδην τον βαθμολογικό πίνακα.

Η θέση «ανθρώπινο λάθος» θεωρούμε ότι δεν έχει καμία θέση στην περίπτωση της ΑΕΛ και των έξι αυτών αγώνων. Ανθρώπινο λάθος είναι όταν ένας διαιτητής κάνει σε έναν αγώνα διαιτητικά λάθη τόσο εναντίον μιας ομάδας όσο υπέρ της. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, μιλάμε για έξι συνεχόμενους αγώνες με έξι διαφορετικούς διαιτητές στους οποίος η διαιτησία τους έκανε ουσιαστικά λάθη, όταν στους έξι αυτούς αγώνες τα λάθη αυτά ήταν εναντίον μόνο της ομάδας μας, ενώ δεν ήταν δύσκολες φάσης ώστε ο διαιτητής να μην τις δει και να μην τις υπολογίσει.

Το γεγονός ότι σε έξι συνεχόμενους αγώνες συμβαίνει αυτό, μας δίνει πλέον κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά της ομάδας μας από την Επιτροπή Διαιτησίας, Αρχιδιαιτητή, Κώστα Καπιτανή ως μέντορας και καθηγητής των νέων διαιτητών αλλά και ως άτομο που έχει ουσιαστική επιρροή ως Αρχιεκπαιδευτής και ως Παρατηρητής Διαιτησίας, παρά το γεγονός ότι κατέχει παράνομα θέση στο χώρο της διαιτησίας, αφού με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2017 είχε αποφασιστεί όπως ο Κώστας Καπιτανής απομακρυνθεί από οποιαδήποτε θέση κατείχε στην Επιτροπή Διαιτησίας.

Είναι οργανωμένο το σχέδιο διότι εξυπηρετεί σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα συμφέροντα άλλων ομάδων για εξασφάλιση Ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Κάποιες ομάδας μάζεψαν βαθμούς μόνο από εύνοια της διαιτησίας κάτι το οποί είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε και να το παρατηρήσετέ αυτό.

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν εντός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να είναι αμέτοχος ευθυνών γι’ αυτήν την κατάσταση. Οπότε, είτε μέσα στο σχέδιο είναι και ο ίδιος ο Πρόεδρος, είτε κλείνει τα μάτια σε αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό τον λόγο θέτουμε και μομφής εναντίον του Προέδρου, διότι ήταν δέκτης των παραπόνων μας μετά από κάθε αγώνα μας σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αν ενδιαφερόταν και/ή ενδιαφέρεται για το FAIR PLAY θα έπρεπε ή/και πρέπει να λάβει μέτρα διεξάγοντας έρευνα πράγμα το οποίο ούτε έπραξε, αλλά εκ των γεγονότων δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να πράξει οτιδήποτε.

Πρόεδρε οι εξαγγελίες για το VAR και τα καρφιά προς τους «κακούς» και «άναρχους» Προέδρους των Σωματείων που υπερασπίζονται τα δίκαια των ομάδων τους για εσένα είναι υπερβολικά. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο και επαναλαμβάνω ότι η διαιτησία είχε χρεοκοπήσει.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι, αφού η Ομοσπονδία αμελεί και αδιαφορεί σε αυτό το οργανωμένο έγκλημα που στήθηκε εναντίον της ομάδας μας, ένα από τα ιδρυτικά Σωματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας, θα προσφύγουμε στην UEFA και στη FIFA επισυνάπτοντας και το ανάλογο οπτικό υλικό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή