Έρευνες και κατασχέσεις στην Ελλάδα για το σκάνδαλο τηλεοπτικών της FIFA

Print Friendly, PDF & Email

H Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη συνδρομή της στην υπόθεση για την «ύποπτη» διανομή τηλεοπτικού σήματος σε ορισμένες χώρες, εν όψει των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIFA του 2018, του 2026 και του 2030.

Συγκεκριμένα έγιναν έφοδοι των δικαστικών και διωκτικών αρχών (παρόντος και Ελβετού βοηθού εισαγγελέα) σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και άλλα στοιχεία που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας σχετικά με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ και ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, κατά των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει ποινική διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 12/10/2017 υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε, στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου, συμμετείχαν σε κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού Διευθυντή αλλοδαπής εταιρίας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε).

Για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών – Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets ,κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή