Εκτενής συζήτηση για την χρήση του VAR στο Forum κορυφαίων προπονητών

Print Friendly, PDF & Email

Μερικοί από τους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου παρευρέθησαν τη Δευτέρα(11/11) στο UEFA’s Elite Coaches Forum, που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας.

Εκεί ονόματα όπως οι Ζιντάν, Κλόπ, Σάρι, Γκουαρδιόλα, Έμερι, Αλλέγκρι, Πάουλο Φονσέκα, Ρούντι Γκαρσία, Μιρτσέα Λουτσέσκου, Τούχελ και Τεν Χάαγκ μίλησαν με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, με κύριο θέμα της συζήτησής τους το VAR.

Άπαντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την καθημερινότητα που βιώνουν στο επίπεδο που καλούνται ν’ ανταποκριθούν από τον πάγκο των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, ενώ, όπως ήταν λογικό, υπήρξε και εκτενής συζήτηση για το VAR, μαζί με τον επικεφαλής Επιτροπής Διαιτησίας, Ρομπέρτο Ροσέτι.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, ανέφερε:

«Είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε να τα λέμε με τους προπονητές. Είναι καίριο να τους ακούμε γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.

Νομίζω ότι αρέσει και στους ίδιους να βρίσκονται γύρω από ένα τραπέζι και να μιλούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τη δουλειά τους.

Είναι σημαντικό επίσης που συζήτησαν με τον επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας. Ας μην ξεχνάμε ότι το VAR είναι κάτι πολύ πρόσφατο και αποτελεί επανάσταση για το παιχνίδι σε μια προσπάθεια ν’ αποφευχθούν τα λάθη.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, αλλά μπορούμε να κοιτάμε στα πιο θετικά στοιχεία του συστήματος της τεχνολογίας».

O τεχνικός της Λιόν, Ρούντι Γκαρσία, τόνισε: “Το VAR σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει τον διαιτητή του αγώνα, ως τον άρχοντα του παιχνιδιού. Αντίθετα οφείλει να λειτουργεί ως ένα εργαλείο για την βελτίωση του ποδοσφαίρου”.

Στη συνέχεια ο Μαρκέτι σχολίασε πως το VAR χρίζει περαιτέρω βελτίωσης, λέγοντας συγκεκριμένα: “Είναι ένα νέο εργαλείο και πρέπει να εξελιχθεί προκειμένου να βοηθήσει το παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο πως απαιτείται η τελειοποίηση του και να γίνει ξεκάθαρη η χρήση του”.

Με τα προαναφερθέντα συμφώνησε και ο Γιούργκεν Κλοπ, συμπληρώνοντας πως ακόμα χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν όλα αυτά.

Τέλος όλοι οι τεχνικοί που ήταν παρόντες ζήτησαν να γίνει πιο ξεκάθαρο, πότε ένα χέρι μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή