«Οι χρυσαυγίτες έλεγαν ότι θα κάνουν στους έγχρωμους ότι έκανε & ο Χίτλερ»

Print Friendly, PDF & Email

Λίγες μέρες πριν ανέβει στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής , το πρώην στέλεχος της, Ηλίας Σταύρου (και σήμερα βασικός μάρτυρας κατηγορίας ), στην δικαστική αίθουσα βρέθηκε η σύζυγός του, η οποία περιέγραψε όσα η ίδια είχε δει και είχε ακούσει σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση,

Όπως είπε η μάρτυρας, οι υποστηρικτές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, μιλούσαν με θαυμασμό για το Χίτλερ, ότι καλά έκανε με τους Εβραίους και ότι «όταν γίνουν εξουσία θα κάνουν τα ίδια στους μαύρους».

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια απεμπλοκής του συζύγου της από τη Χρυσή Αυγή το 2013, τις απειλές που εκείνος έχει καταθέσει ότι δέχθηκε αλλά και διάφορα περιστατικά στα οποία η ίδια έτυχε να είναι παρούσα.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, ο Ηλίας Σταύρου δεν εξελέγη βουλευτής το 2012, με αποτέλεσμα να γίνει επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου. Όταν το 2013 ζήτησε να φύγει, δεν του επέτρεψαν να παραιτηθεί, καθώς -σύμφωνα με τη μάρτυρα- έλαβε “ένα μήνυμα της Ουρανίας Μιχαλολιάκου ότι η παραίτησή του δεν γίνεται δεκτή από τον πατέρα της”. Η γυναίκα όμως, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία στο δικαστήριο, επισημαίνοντας πως ο Ηλ. Σταύρου δεν της εκμυστηρεύθηκε λεπτομέρειες.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή